”Vi är trygga med att vara favoriter”

 ”Vi är trygga med att vara favoriter”

De har vunnit två serier var och ska nu drabba samman i den nyinstiftade Hockeyettan-finalen. Ändå går Troja/Ljungby in mot Huddinge som ganska tunga favoriter.
– Vi är trygga med att vara favoriter, vi har varit det hela säsongen och förhållit oss väl till det, konstaterar Troja-tränaren Pelle Svensson inför kvällens första finalmatch.

Långt innan säsongen skulle till att börja deklarerade styrelsen i Ljungby-klubben att målsättningen är att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan den här våren. Det fanns naturligtvis inte mycket mer att göra efter fjolårets tredjeplats i kvalserien. Efter det har Troja tvingats hantera ett stort favoritskap precis hela säsongen och det blir ingen skillnad när det nu är dags för Hockeyettan-finalen.

– Vi har presterat bra i många stunder och i år har vi en helt annan approach mentalt till favoritskapet, konstaterar Pelle Svensson.

– Vi har hela säsongen haft en plan med etapp ett, etapp två och nu är det etapp tre, vi har en tydlig grundidé hur vi vill spela. Skillnaden i år är att vi även har ett par spelare som kan bryta ett mönster.

Ser man till förhandssnacket är det många som redan räknat in er i kvalserien…
– Jag har förstått det, det finns alltid människor som hissar och dissar tidigt. Jag försöker undvika det, men det är klart att vi har tagit till oss att vi är favoriter.

– Men Huddinge har vunnit två serier precis som vi och är ett lag fullt av individuellt skickliga spelare. Vi har stor respekt för varandra, det är skitsvårt att sia om matchbilden.

Samtidigt är det en mental utmaning att inte blicka förbi den stundande finalserien och mot den kvalserie som bara är två segrar bort. Tränare Svensson menar emellertid att hans lag varit ganska duktigt på att klara av sådana utmaningar tidigare under säsongen.

– Det var länge ett race mellan oss och Kristianstad där vi matchade varandra poängmässigt inför matchen mot dem borta i näst sista omgången i Allettan. Där försökte vi att bara se till nästa match hela tiden och det tycker jag vi lyckades bra med. Många runt omkring springer lite för långt i tankarna.

Du har framhållit flera gånger under säsongen att ni är favoriter. Gillar du att vara favorit?
– Egentligen är jag nog allmänt mesigt svensk i min framtoning, men jag inser att vi är ett lag med höga mål och en förening som är redo att ta klivet. Vi har förlikat oss med att vara favoriter.

 

Läs även: Huddinge-tränaren Fredrik Mälberg ”Troja är ganska uppsnackade, så jävla bra är de nog inte”

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *