#37 Pelle Svensson

 #37 Pelle Svensson

”Om du inte kan plocka upp tejpen efter dig hur fan ska du kunna hålla koll på din back i egen zon”

Efter två säsonger där man varit nära men ändå så långt borta har Troja/Ljungby den här säsongen ett uttalat mål om att ta sig till Hockeyallsvenskan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar tränaren Pelle Svensson om att palla den pressen, den stora utmaningen att få ett starkt material att producera och det smått komiska i att Troja trots upprepade chanser inte kunde besegra Västervik säsongen som gick.

Men vi berör också den gedigna spelarkarriären och den tuffa tiden som utsatt sportchef i Rögle och varför han gav upp den karriären så snabbt. Svensson förklarar också varför det var en självklarhet att stanna på tränarposten i Ljungby trots att det fanns röster som ville se honom utbytt.

Dessutom, svaret på gåtan varför stora delar av Troja-truppen plötsligt unisont började avfölja en skara av intensiva tyckare på sociala medier säsongen som gick, missuppfattningen att Pelle Svensson skulle vara en sur prick och historien om hur han en gång använde sig av media för att väcka sitt lag trots att han är typen som helst bara hade spelat eller coachat utan att synas.

Detta bland väldigt mycket annat i ett öppenhjärtligt snack inspelat på haket Rattugglan i Mariestad som ni kan höra via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *