”Troja är ganska uppsnackade, så jävla bra är de nog inte”

 ”Troja är ganska uppsnackade, så jävla bra är de nog inte”

De har vunnit så väl grundserien som den norra Allettan, ändå betraktas Huddinge som en riktig underdog i den stundande Hockeyettan-finalen.
– Vi är för bra för att glömmas bort, säger tränaren Fredrik Mälberg.

De blir en lite ny situation för Huddinge när de kliver in i finalserien mot Troja/Ljungby vars enda mål med säsongen är att avancera hela vägen till Hockeyallsvenskan. I grundserien var Huddinge det överlägsna laget som alla ville slå. I Allettan tog man greppet om förstaplatsen och blev efter det, det jagade laget som skulle försvara sin tätposition. I finalen blir laget nu istället underdogen som ska försöka störa storfavoriten Troja som de flesta tycks tro ska ta sig vidare till kvalserien.

– Troja är ganska uppsnackade, så jävla bra är de nog inte, funderar tränaren Fredrik Mälberg som gillar att sticka ut hakan och sällan duckar ett favoritskap själv.

– De har ett bra lag och en större uttalad målsättning, men vi har inte gjort en dålig säsong. Förhoppningsvis blir det en rolig hockeymatch med två lag som vill spela. Jag tror vi kan skaka dem.

Du gillar väl inte ens att vara en underdog?
– Jag ser oss inte som en underdog på samma sätt som omvärlden gör. Rent hockeymässigt tror jag inte att vi är långt ifrån dem, vi måste absolut inte böja oss för vad omgivningen tror.

– Rent spelmässigt tror jag det kan bli en riktigt bra batalj, sen är det klart att vi är underdogs om man ser till förutsättningarna. De har ex-antal miljoner i spelarbudget, de har en plan A och en plan B om de går upp och inte går upp och de har en fin arena som de fyller med publik. På det sättet är det väl lite David mot Goliat. Vi har en kall hall med 250 pers på läktarna, men rent hockeymässigt tror jag inte det skiljer så mycket.

Stör du dig på att de målas upp som storfavoriten som bara ska vinna det här?
– Njaee, vi får vända det till något positivt. Vi är för bra för att glömmas bort.

 

Läs även: Troja-tränaren Pelle Svensson ”Vi är trygga med att vara favoriter”

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *