Domaransvarige: ”Det är jättemärkligt”

 Domaransvarige: ”Det är jättemärkligt”

Det var rätt att kalla ut spelarna igen för att genomföra en straffläggning efter domardebaclet i mötet mellan Värnamo och Mjölby.
– Det korrekta förfarandet är att det ska avgöras på straffar, förklarar förbundets domaransvarige Joel Hansson.

Mjölby har fått avslag på sin protest efter domarskandalen i bortamatchen mot Värnamo på onsdagskvällen där rättsskiparen trodde att förlängningen skulle pågå i tio minuter istället för fem. Slutresultatet 5-4 till Värnamo efter straffar kvarstår. Det har tävlingsnämnden slagit fast under dagen.

Det var rätt att kalla ut spelarna igen för att lägga straffar trots att Mjölby avgjort nio minuter in i förlängningen (som bara skulle ha varit fem). I alla fall om man ska följa gällande regler.

– Rent regelmässigt är det så att när klockan väl passerat fem minuter då är matchen slut. Ett mål som sker efter det kan inte godkännas oavsett om man har spelat vidare efter att matchtiden gått ut, förklarar förbundets domaransvarige Joel Hansson.

– Det korrekta förfarandet då är att det ska avgöras på straffar, att det avgörandet måste genomföras.

Men att situationen över huvud taget kunde uppstå förvånar domaransvarige lika mycket som alla andra.

– Det är jättemärkligt, jag är jätteförvånad, suckar han.

– Det finns ett system som ska säga ifrån, det ska inte gå att föra in någonting efter fem minuter. Det är synd att det går så här långt, men som domare är man huvudansvarig, så är det.

Vad innebär det här för er, vad kommer ni göra nu?
– Det är verkligen synd att vi behöver göra det, men nu måste vi gå ut med ytterligare info till domarna och trycka på att man är ansvarig för att veta vad som gäller när man kliver ut till match.

Läs även Mjölbys back-klippa Victor Carlssons syn på skandalen i Värnamo, ”Man känner sig lite förd bakom ljuset”, här.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *