Backen efter skandalen: ”Man känner sig lite förd bakom ljuset”

 Backen efter skandalen: ”Man känner sig lite förd bakom ljuset”

Mjölby avgjorde borta mot Värnamo i sudden, men domaren hade låtit förlängningen pågå för länge och kallade tillbaka spelarna för att slå straffar istället. Kvalet till Hockeyettan skakades av en genant skandal på onsdagskvällen.
– Det är det sjukaste jag varit med om, det var parodi, konstaterar Mjölby-backen Victor Carlsson.

En sudden death som tar vid efter oavgjort vid full tid i kvalserien till Hockeyettan ska pågå i fem minuter. Det hade uppenbarligen domaren mellan Värnamo och Mjölby missat. Han framhärdade, trots protester, att den skulle vara tio minuter lång och Mjölby avgjorde efter drygt nio. Men när misstaget uppdagades en bra stund senare kallades spelarna tillbaka ut på isen för att slå straffar. Med resultatet att Värnamo vann.

Mjölbys rutinerade back Victor Carlsson brottas fortfarande med blandade känslor förmiddagen efter det gigantiska domardebaclet i Värnamo.

– Jag har aldrig varit med om något som liknar det här under mina år i division ett och division två. Det är en blandad känsla av att man blir ledsen och förbannad, att det kan få gå till så här, suckar han.

– Det är för låg nivå, för alla oss som sliter med det här dagligen och så blir det bara en sådan här parodi av det hela. Det känns inte som att det tas på allvar.

 

Förda bakom ljuset
Det riktiga kaoset började efter att matchen var avslutad. Mjölby trodde att de hade vunnit, hurrat, duschat och bytt om. Flera spelare var redan ute i bussen när beskedet kom att det bara var att byta om igen för att göra ett nytt försök att avgöra matchen, den här gången på straffar.

– Domarna låste in sig i domarrummet och sen hörde jag att det pågick diskussioner. Det var full kalabalik.

– Först vägrade vi börja byta om igen men då hotades det med diskvalificering och att de skulle ta det vidare till någon högre nämnd, förklarar Carlsson.

Men, de allra flesta vet väl att en sudden ska vara fem minuter, var det ingen som reagerade?
– Domaren stod på sig och vi tänkte att kommer vi överens båda lagen att det är tio minuter så kör vi väl det.

Det som höjer extra många frågetecken i det här fallet är att så många varningsklockor borde ha hintat om att allt inte stod rätt till. Sekretariatet kunde inte starta en förlängning längre än fem minuter i sitt system, spelarna påpekade det felaktiga i att spela tio minuter, det fanns en domarkontrollant på plats…

– Man känner sig lite förd bakom ljuset när det kan hända något sådant här. Jag förstår att en person kan göra misstag, men när det är så många inblandade och två lag som ifrågasätter och ändå får det hända.

– Det är nästan så man börjar misstänka att något annat ligger bakom, det är helt otroligt.

Istället för en seger och oerhört viktig bonuspoäng i jakten på Hockeyettan-gunst fick Mjölby vända hem med en ynka pinne i bagaget.

– Det känns inte som att vi har tävlat på lika villkor, Värnamo fick en andra chans.

Men det positiva i kråksången är ändå att Mjölby fortfarande har allt i egna händer inför avslutningen av kvalserien.

– Det är det sjukaste jag varit med om, det var parodi, det blev bara fel allting. Men samtidigt gör det att det blir lite en vi mot världen-känsla.

 

Läs även domaransvarige Joel Hanssons klargörande kring vad som regelmässigt gällde igår kväll.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *