#47 Ronny Johansson

 #47 Ronny Johansson

”Ibland fanns det nog de som tyckte man var feg, men jag tycker snarare det var smart”

Han spelade med korta träklubbor, hade en säregen stil när han tekade och gick under smeknamnet Ronny Rockstar. Men framförallt var Ronny Johansson förstås en väldigt smart och poängstark spelare som dominerade Hockeyettan-isarna under sin karriär.

Idag är han sportchef i Mariestad, men är framförallt förknippad med en karriär som en av de stora stjärnorna i ettan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om att vara ett affischnamn, om att vara punktmarkerad och den fruktade kedjan han utgjorde tillsammans med Fredrik Johnsson och Lars Trygg.

Vi diskuterar varför han trots ivriga locktoner från annat håll valde att spendera i stort sett hela sin karriär i Mariestad, huruvida hans spelstil var feg eller smart och känslan att göra mål på favoritlaget Leksand i Tegera Arena.

Dessutom ett gäng derbyminnen från många minnesvärda bataljer med superantagonisten Skövde och svaret på frågan hur mycket det egentligen kliat i fingrarna att i rollen som sportchef värva direkt från derbyrivalen.

Samt givetvis anledningarna till nämnda träklubbor, tekningsgrepp och smeknamnet Rockstar.

Detta och väldigt mycket mer i ett skönt samtal som ni kan höra via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *