#5 Lars Trygg

 #5 Lars Trygg

”Man måste våga vara lite egoistisk på plan och skjuta. Det står mer om han som gör mål i tidningen än han som passade”

Tittar man i rekordlistorna för Hockeyettan är det några få namn som sticker ut. Ett av dem är Lars Trygg. Konsulterar man förnämliga eliteprospects kan till exempel snabbt konstateras att hans 545 poäng (261+284) på 478 matcher i Hockeyettan räcker till en hedrande fjärdeplats all-time och i moderklubben Skövde är han den som spelat så väl flest matcher som gjort flest poäng genom tiderna.

I Mjörnbergs Trashtalk talar vi naturligtvis närmare om de där rekorden, om vad som gör en bra målskytt och vilka exter anfallaren själv hade för sig för att hitta känslan för målet. Men Trygg berättar också om varför han – en av de poängstarkaste spelarna i ettan genom tiderna – aldrig lämnade Skaraborg för allsvenskan och om att gratuleras i omklädningsrummet av en tårögd Mikael Fahlander.

Vi diskuterar hur det egentligen tas emot när man tar det förbjudna steget mellan de bittra derbyrivalerna Skövde och Mariestad och den förbannelse som uppenbarligen innebar att när anfallaren bytte klubb då gick laget han lämnade upp i allsvenskan.

Dessutom kommer den store poängmakaren ut som riktig retsticka, ”käften gick nog mer än många tror” som han så tjusigt uttrycker det och berättar om Hockeyettan-stjärnan som blev sämst på isen om man gav honom ett slag i knävecket.

Detta bland en väldig massa annat i en vandring genom en karriär kantad av poäng, poäng och poäng. Trevlig lyssning.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *