#18 Mattias Gudmundsson

 #18 Mattias Gudmundsson

”Jag har aldrig haft någon utpekad, att den där jäveln ska jag ha”

Karriären var över. Mattias Gudmundsson fick beskedet av läkaren att han inte fick spela mer ishockey på grund av skadan i sitt knä och i ett och ett halv år har han stått vid sidan av. Men nu är han hastigt och lustigt tillbaka.

I Mjörnbergs Trashtalk berättar den fysiskt spelande backen om den oväntade återkomsten, om att inte få avsluta karriären på sina egna villkor och hur det ledde till en ovilja mot att dyka upp i ishallen för att det var för jobbigt.

Men det blir också mycket snack om fysiskt spel, om hur rollen som sidekick till Anton Strålman grundade för hans identitet som brunkare och om synen på slagsmål inom ishockeyn. Gudmundsson ger naturligtvis sin version av den så omtalade fighten med Viktor Torstensson (som Tokige-Torsten själv berättade om i ett tidigare avsnitt av podcasten, här), berättar hur det är att coachas av sin egen morbror – Tomas Kempe – och filosoferar kring konflikträdslan som förmodligen står ivägen för en egen tränarkarriär.

Kraftpaketet berättar om att såga av sig tummen, om att åka runt och prata med sig själv på isen och om att det är en självklarhet att inte roffa åt sig tröjnumret från en stackars junior. Han förklarar hur våldsam spelaromsättning fick honom att lämna moderklubben Skövde för ärkerivalen Mariestad och hur ett misslyckat artistkontrakt i Nyköping plötsligt fick honom att spela powerplay i playoff mot Elitserien.

Dessutom berättar vi en gång för alla historien bakom de väldiga skridskoplösar som gjort honom till en stor karaktär i Hockeyettan.

Detta bland väldigt mycket annat i ett fullmatat samtal som ni hör på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *