#10 Viktor Torstensson

 #10 Viktor Torstensson

”Jag har väl lite svårt för att hålla min käft just när det verkligen brinner”

Viktor Torstensson inledde karriären som en poängstark spelare för de främsta kedjorna, men när den summeras är det snarare som ettrig energispelare han kommer att kommas ihåg. I Mjörnbergs Trashtalk berättar den trashtalkande anfallaren om heta derbydrabbningar och den klassiska fighten med Skövdes Mattias Gudmundsson som blivit ett populärt youtube-klipp.

Han reflekterar över hur det egentligen kom sig att han blev den spelare som motståndarsupportrarna älskade att hata och specifikt hur ett försök att klättra upp på läktaren gjorde honom till måltavla får intensiva hån från publiken i Himmelstalundshallen under flera säsonger. Samma publik som senare villkorslöst skulle ta honom till sina hjärtan när han ritade på sitt första kontrakt med Vita Hästen.

Torstensson berättar om sina snarkningar när han delade rum med forne NHL-målvakten Trevor Kidd, om att dra i sig ammoniak för att kvickna till och varför hustrun vill att han ska sluta spela golf.

Han hinner hylla så väl Patrik Klüft som Jerry Andersson och vi kommer också in på vikten att öga mot öga våga stå för vad man tycker och hur det känns att få knivar stuckna i ryggen av sina medspelare.

Kort och gott, det blir närmare en timme och 20 minuter med liraren som kom att bli Tokige-Torsten med hela Hockeyettan. Trevlig lyssning.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *