”Vi hade skapat oss ett bra läge för att vinna på bortaplan”

 ”Vi hade skapat oss ett bra läge för att vinna på bortaplan”

I två perioder fick Mariestad ett darrigt Västerås precis dit de ville, men i slutändan klarade skaraborgarna inte av att knyta ihop säcken och förlorade seriepremiären med 3-4.
– Vi hade ett jätteläge inför sista, det är det som känns extra tungt, suckar tränaren Karl Helmersson.

Västerås och Mariestad tippas tillhöra den absoluta toppen av Hockeyettan den här säsongen och de bjöd upp till en intressant batalj i premiären. En match i avsaknad av skönspel, men med en hel del andra ingredienser. En match som klippt och skuren för Bois-kaptenen Filip Törnqvist.

– Det är två bra lag som möts därute, sen kanske inte spelet klaffade riktigt för något av lagen, men det är ändå kamp och krig därute och det ska väl vara hett, det är två topplag som möts, konstaterade han efter förlustmatchen.

Efter två perioder hade Mariestad ledningen med 3-1, men borde nog ha punkterat matchen. Laget lyckades få Västerås helt ur balans. Hemmalaget tappade disciplinen och drog på sig mängder av utvisningar i andra akten, men Mariestad förmådde inte få in ett matchavgörande 4-1-mål trots många powerplay-minuter.

Ni fick dem att gå precis i er fälla i andra perioden…
– Ja vi fick ju det, det håller jag med om. Men sen är det klart att vi behöver göra något i powerplay när vi får så många i andra perioden. Det är självklart ett jättebra läge att punktera matchen, suckar kaptenen.

– Vi hanterade just andra perioden bättre än dem, vi fick med oss mycket och det var väl utvisningar det som var, men sen drar vi på oss utvisningar i sista perioden istället, det jämnar ut sig.

Mariestad-tränaren Karl Helmersson är inne på samma spår.

– De var jävligt frustrerade, det såg man ju, man såg i båset och kände publiken också, det var dit vi ville få matchen och vi lyckades få dem dit. Vi hade ett jätteläge inför sista, det är det som känns extra tungt.

 

Ett bra läge att vinna
Men istället för att utnyttja övertaget i den andra akten blev Mariestad översköljda i den tredje perioden när hemmalaget plötsligt fick energi och samtidigt även utdelning. Två snabba på mål i inledningen av perioden satte tonen.

– Vi hade skapat oss ett bra läge för att vinna på bortaplan, sen går det lite snabbt, konstaterar Helmersson.

– Tyvärr får de två snabba där och de har ganska långa anfall på oss efter det, det tar mycket av vår energi när de får två snabba, samtidigt får de mer energi med publiken i ryggen.

Ni borde ha knutit ihop det i andra perioden.
– Vi har ju ett ganska långt fem mot tre och då står det 3-1, det är klart att det måste vi spetsa till. Vi skulle kanske kunna göra något i andra perioden.

Det blev inga poäng med hem från Västerås, men det är bara att ladda om.

– Det är klart att de skulle bara vinna sin hemmapremiär, det är de som är de stora favoriterna och vi visar långa stunder att vi står upp bra mot dem. Vi är inte färdiga i vårat spel på långa vägar, det finns mycket att jobba på.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *