Underdogen är redo för revansch mot dyngfavoriterna

 Underdogen är redo för revansch mot dyngfavoriterna

Med andan i halsen säkrade Kumla sitt andra raka Allettan-avancemang. Nu går man in i den ädla serien som en ordentligt nederlagstippad underdog.
– Det är ruskigt bra lag när man tittar på laguppställningen, säger lagkaptenen Erik Planeby om det kommande motståndet.

Kumla hade flera chanser att säkra Allettan-kontraktet och många trodde nog att de skulle göra de ganska enkelt med ett par omgångar kvar. Men laget sumpade chanserna och fann sig själva i streckstriden hela vägen in i sista omgången.

Det kändes som att ni i stort sett var klara betydligt tidigare…
– Vi tänkte nog det själva också, vi skulle göra klart det borta mot Arboga men då spelade vi skitdåligt, det var som att det blev en mental kollaps, konstaterar Planeby.

I den matchen stod kaptenen dock vid sidan av på grund av skada och den sista matchen hemma mot Lindlöven följde han med ögonen lika mycket på matchen som utvecklingen i mötet mellan Surahammar och Grästorp.

– Det var några riktigt nervösa dagar, betydligt mer nervöst när jag stod vid sidan av. Jag hoppas att jag ska vara spelklar till den 27e, det vore riktigt tråkigt att missa Allettan-premiären.

För Allettan blir det trots allt för Kumla för andra säsongen i rad och laget har redan blivit ordentligt nederlagstippat inför vad som komma skall.

– Det förstod man nog att vi skulle bli. Vi har varit väldigt mycket upp och ner under grundserien, vi har tagit poäng mot Borlänge och Mariestad, men torskat mot Arboga, konstaterar forwarden som ändå är full av tillförsikt.

– Mariestad, Lindlöven och Skövde, vi slog dem hemma och Borlänge slog vi borta, så de lag som vi har med från vår serie har vi ju visat att vi kan slå allihop.

 

Dyngfavoriter
Men det är en riktigt tuff serie som väntar det försvarsstarka och inte fullt lika produktiva Kumla-laget i Allettan södra.

– Det är ruskigt bra lag när man tittar på laguppställningen.

– Borlänge är ungefär samma gäng som ifjol som kör på och Mariestad är stabila, de är bättre än de varit tidigare. Det känns som att det står lite mellan oss Lindlöven och Skövde, det gäller att ha två lag från vår serie bakom oss.

Känns det som att alla lag från söderserien ska betraktas mer som favoriter då?
– Troja och Kristianstad är väl dyngfavoriter och de andra lagen känns också bra, men det beror väl kanske på intresset de har därnere också, vi får se hur de är på isen.

Senast Kumla stötte på Troja/Ljungby var i en ökänd playoff-serie för två säsonger sedan då laget ytterst olägligt drabbats av aggressiv sjuka i truppen och förlorade den första matchen med 0-11.

– Jag har redan blivit påmind om den, det var någon på jobbet som var på mig. Den blir man aldrig av med, suckar Planeby.

Läge för revansch nu då med andra ord och i Kumla tror man mer på sina chanser än vad omgivningen gör.

– Vi ska kunna ta oss vidare, men då gäller det att vara med från start. Vi har ju bra försvar så vi kan säkert ställa till det för några.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *