#77 Arvid Ljung

 #77 Arvid Ljung

”Egentligen vill man ju vara så tråkig som möjligt som målvakt”

På mindre än en säsong gick Arvid Ljung från att vara bortglömd i division 2, via en plats på bänken i Mariestad, till att vara Hockeyettans bästa målvakt och landa ett kontrakt med Almtuna i Hockeyallsvenskan. I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om den sanslösa resan från superdoldis till succéman.

En central punkt i framgångshistorien går inte att komma runt – Ljungby Arena. Det var där framgångssagan med Mariestad både började och slutade, men det var också där allt hade kunnat vara över innan det ens började och det var där han tvingades släppa in ett mål som föll efter att tiden gått ut och som kom att bli oerhört avgörande. I podden berättar han om sin egen insats och känslostormarna som följde efter det och reder även ut varför Troja/Ljungby var mycket bättre än alla andra motståndare under säsongen.

Men det blir också ett samtal om statistik, om varför man inte kan lita på räddningsprocenten i Hockeyettan och det moderna målvaktsspelet. För att inte tala om den intressanta frågan när de allsvenska klubbarna började få upp ögonen för honom säsongen som gick, hur det blir att komma till Hockeyallsvenskan och återigen bli betraktad med skepsis och varför han har med sig en vattenkokare till matcherna.

Detta och väldigt mycket annat i ett öppenhjärtligt snack som ni kan höra via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *