Spelarmisshandeln – ”Han blev överfallen av sju personer”

 Spelarmisshandeln – ”Han blev överfallen av sju personer”

Tre spelare, två från Skövde och en från Mariestad, attackerades och misshandlades av publik utanför Katrinhallen efter träningsderbyt på fredagskvällen. Men det finns goda förhoppningar om att identifiera gärningsmännen.
– Hos oss var det chockartat igår, säger Skövdes klubbchef Hans Ljunggren.

Efter matchen mellan de två lokalrivalerna (som Skövde vann) gav sig spelarna i vanlig ordning ut för att jogga ner. Då small det. En Skövde- och en Mariestad-spelare som joggade ner tillsammans attackerades av en grupp våldsverkare och ytterligare en Skövde-spelare blev påhoppad en bit bort.

– Han var helt ensam och blev överfallen av sju personer som slog ner honom och sparkade på honom och slet sönder hans kläder, men han lyckades fly. Det var en traumatisk upplevelse för honom, han var helt i chock efteråt, berättar Skövdes klubbchef Hans Ljunggren.

– Han blev helt överrumplad, de bara kom. Hos oss var det chockartat igår, det var många som reagerade väldigt kraftigt.

 

”Det är förjävligt”
Men oroligheterna började egentligen tidigare än så, inne i hallen, när en klick på läktaren vid matchens slut kastade ölburkar från läktaren och in i Skövdes bås.

– Det var i samband med avslut igår vi fick en oönskad situation där det kastades in burkar på isen, det hör inte hemma på en idrottsanläggning. Det är även burkar direkt mot Skövdes spelarbås där en ledare blivit träffad och annan ledare fått öl hälld över sig, konstaterar Mariestads ordförande Mikael Ericson.

Det rör sig om två olika händelser, men att de hänger ihop förefaller ganska troligt.

– Vi kan anta att de har varit här eftersom de har hänt i direkt anslutning till matchen. Det antagandet är inte taget ur luften. Det är förjävligt, säger Ericson.

Misshandeln av de tre spelarna utanför Katrinhallen har polisanmälts av klubben, men föreningarna kommer även att uppmuntra sina utsatta spelare att göra personliga polisanmälningar.

Säg att det går att klara upp vilka som gjort sig skyldiga till det här, kan det bli tal om avstängningar från era läktare?
– Spontant, självklart, säger Ericson.

– Jag gör skillnad när vi talar om publik, åskådare, supportrar för det här är inga supportrar som hör till Bois.

Det går en del rykten om att det är en klick som kommer hit nån gång ibland och festar och att de ska vara inblandade, ligger det någonting i det?
– Det är klart att oftast finns det väl ingen rök utan eld, så är det ju, mest troligt ligger det väl någonting i det.

Då har ni en ganska god förhoppning om att kunna identifiera personer?
– Ja, det finns bra med folk som har observerat händelser inne i hallen framförallt och någon som varit med utanför, så det ser jag som mycket troligt att vi kan.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *