”Tillslut började man kolla boxplay-statistiken”

 ”Tillslut började man kolla boxplay-statistiken”

Från firad målskytt till boxplay-gnuggande forward. Roman Semjonovs adderade nya verktyg till sin arsenal säsongen som gick och funderar nu över framtiden.
– Som det ser ut nu blir det Hockeyettan, säger han.

Flyttlasset från landets södra delar till Haparanda och spel i Asplöven brukar ofta komma med poänggaranti. Så blev det inte riktigt för Roman Semjonovs som efter ett par poängstarka säsonger i Arboga styrde kosan norrut inför säsongen som gick. 23 poäng (9+14) på 45 matcher är naturligtvis inte kattskit, men varken 22-åringen eller klubben var helt nöjda med säsongen.

– Med det laget vi hade borde vi ha gått till kvalserien, men vi fick inte ihop det riktigt. Till playoff kändes det som att vi kom igång, men då var det lite försent, funderar Semjonovs.

– För egen del var det lite upp och ner. Jag har alltid varit en målskytt, men det var lite trögt med målskyttet. Jag hade rätt många lägen som jag kände att de borde ha suttit, tillslut satte det sig i huvudet. Det var frustrerande vissa stunder, jag kan bättre.

Men i ett lag fyllt av offensiv potential fick den unge anfallaren anta nya utmaningar.

– Jag fick ta en lite annan roll än jag var van vid. Jag fick spela mycket boxplay och fem mot fem, en boxplay-roll har jag aldrig haft tidigare, men det är bra för framtiden.

Vad tänkte du när du helt plötsligt skulle matchas i boxplay?
– I början var jag lite chockad, men det gick ganska snabbt att lära sig. Tillslut började man kolla boxplay-statistiken och hur många skott man hade täckt. Helst vill jag vara en producerande spelare, men det är bra att kunna användas på båda sätten.

Allt som allt måste utflykten till Asplöven ändå sammanfattas som lyckad och nu funderar anfallaren över framtiden.

– Det var kul att flytta dit upp och uppleva en riktig vinter och lite mörker. Jag trivdes däruppe.

Finns det till och med en möjlighet att du förlänger med Asplöven? (vars huvudspår i tränarjakten dessutom tycks vara pappa Aleksandrs Semjonovs)
– Ingenting är omöjligt, vi får se.

Men i dagsläget är ingenting helt klart.

– Det är klart jag vill till Hockeyallsvenskan men det blir som det ser ut nu Hockeyettan, sen får vi se var jag hamnar.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *