Sportchefen: ”Jag skulle säga att jag är i mål”

 Sportchefen: ”Jag skulle säga att jag är i mål”

Kvalserie-spel säsongen 15/16 blev till snöpligt uttåg redan i playoff 1 den gångna vintern. Nu bygger Borlänge för en ny toppattack kommande säsong.
– Jag skulle väl säga att jag är i mål, säger sportchefen Mats ”Horndal” Johansson om sitt lagbygge.

Efter två raka, snöpliga, sudden-förluster mot KRIF var säsongen över för Borlänge redan i playoff 1, den fjärde mars.

– Jag är inte riktigt nöjd med uttåg i playoff 1 som det blev den gångna säsongen, men vi var inte bättre heller, konstaterar dalkarlarnas sportchef.

– Säsongen 15/16 hade vi två kedjor som producerade och vann sina matcher i matchen, den här säsongen var det bara en.

Får du ihop ett bättre lag till kommande säsong än vad du hade i vintras?
– Det får jag väl äta upp om jag svarar ja på, men ser man på forwardssidan så ser det på det berömda papperet lite bättre ut.

In har bland annat kommit spets i form av Kalle Östman och kanadensiske Lucas Venuto. Den senare en aning oväntad då ”Horndal” knappast gjort sig känd för att värva utländskt till Borlänge. Men goda referenser avgjorde saken.

– Det är den ende som jag inte sett eller träffat och det är kanske inte heller min grej. Jag brukar alltid vilja träffa spelare och bilda mig en uppfattning om människan. Det är en chansning, men om vi får en spelare som gör 20 mål har vi lyckats.

På backsidan har sportchefen också sett om sitt hus på ett tillfredsställande sätt och några spelare som bestämt sig för spel i Borlänge återstår att presentera.

– Jag skulle väl säga att jag är i mål.

 

Yngre tränare för yngre killar
Vid rodret lämnar en yngling över till en annan. Jeff Jakobs lämnar och efterträds av den gångna vinterns assisterande Dennis Hall som huvudtränare.

– Det är för jäkla kul att ha de unga pojkarna omkring sig, myser sportchefen.

– Det hörde av sig folk direkt när det blev offentligt att Jeff inte skulle bli kvar, men jag hade klart för mig att jag ville satsa på Dennis. De som spelar ishockey idag är en annan generation, man måste behandla dem på ett annat sätt och de är de yngre tränarna bättre på.

Det tycks som att man är ganska tillfreds med bygget i Borlänge och att det är ett lag som ska tillhöra den absoluta toppen i den västra serien bör det inte råda några tvivel kring.

– Det är bara spekulationer så länge vi inte har spelat, men jag vill hävda att den tilltänkta toppen i västra inte är sämre än den tilltänkta toppen i södra. Västerås kommer naturligtvis bli bra, Skövde blir betydligt bättre och Mariestad ser ut att bli ungefär lika bra som ifjol.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *