Spetsarna frånvarande – ”Tror inte att det påverkar negativt”

 Spetsarna frånvarande – ”Tror inte att det påverkar negativt”

Tränaren och två av lagets främsta spelare lirar i Australien när Tranås drar igång sin försäsongsträning, men sportchefen ser snarast vinsterna med upplägget.
– Jag tror inte att det påverkar negativt, säger Stefan Fransson.

I helgen drog seriespelet igång på andra sidan världen för Tranås huvudtränare Charles Franzén och spelarna Sebastian Ottosson och Niklas Dahlberg. Melbourne Ice har gjort en satsning för att vinna ligan och Tranås-profilerna är viktig kuggar i det upplägget. Men för Hockeyettan-gänget på hemmaplan innebär det att de kommer vara borta under delar av försäsongen eftersom den australiensiska ligan liras under sommaren.

– Det är klart att det är en väldigt viktig tid de är borta, men de är duktiga på hur vi tränar och ges möjlighet att fysa därborta, konstaterar Tranås sportchef Stefan Fransson.

– Förhoppningen är att det ska gå bra för dem därborta och att de ska komma hungriga hem. Säg att de lyckas därborta och vinner ligan och kommer hem och gör en ännu bättre säsong här. Jag ser det som positivt, det är två killar som brinner för hockeyn, det är ett äventyr för dem, men det är klart att de har krav på sig.

 

Missar några veckor
Att huvudtränaren saknas när säsongen drar igång är kanske inte optimalt, men en förutsättning för att Franzén ska kunna vara borta är att det finns en ganska solid grund att bygga vidare på i Tranås. Allt som ska sättas är inte nytt och sportchefen har redan nu lyckats förlänga med många nyckelpjäser från säsongen som gick.

– Vi står äntligen i ett läge där vi har en tränare från början, det har varit tråkigt att behöva hålla på med den jakten varje år, konstaterar Fransson.

– Vi har en grupp som trivs med Challe, allt är lättare i och med att vi har en bra grund. Alla är familjära med det här och då är det en mycket lättare start.

När kommer de hem?
– Det beror på vad som händer, går de inte till slutspel är de ju tillbaka tidigare här. Vi går inte på is förrän i mitten av augusti, så går de hela vägen blir det kanske två, två och en halv vecka som de inte är här. Men jag ser det inte som något problem, de känner till vår grupp.

Men det finns naturligtvis även en annan uppsida med att Tranås ”lånar ut” sin kompetens till australiensarna. Landets J18-landslag var på träningsläger i Stiga Arena innan de drog vidare och vann sin VM-division och vidare samarbete finns definitivt på kartan.

– Det kan bli jättebra, det finns stora möjligheter. Jag har träffat klubbens ägare och tror att det kan utmynna i bra saker både i det sportsliga och i vår sponsordel.

Framförallt hoppas dock sportchefen på att få hem två framgångsrika lirare från äventyret.

– Jag ser det inte som en nackdel, jag hoppas på att få hem två spelare som gör en betydligt bättre säsong här. Jag hoppas på att få alla plustecken, vi hade nog med minustecken säsongen som gick.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *