Bekräftar Västerås-intresse

 Bekräftar Västerås-intresse

Två säsonger i rad har han vräkt in mål för lag som missat Allettan. Nu vill skarprättaren Oscar Pettersson framåt i karriären och det finns intresse för hans tjänster på nära håll.
– Det finns andra division ett-lag som är intresserade, berättar han.

Över de två senaste säsongerna, där han representerat Enköping för att sedan avsluta med att kvala kvar Surahammar i Hockeyettan, har 24-åringen skjutit inte mindre än 50 mål och gjort sammanlagt 106 poäng. Givetvis finns intresse för hans tjänster inför kommande säsong. Vimmerby försökte exempelvis locka över honom redan vid transferdeadline säsongen som gick.

Då blev det inget, men till kommande säsong siktar Pettersson mot ett lag på högre nivå.

– Jag har varit här i tre år nu och kanske är det dags att röra på sig. Jag vill ta mig uppåt och framåt. Det kanske är så att jag behöver ett bra år till i ettan för att sen se vad som händer. Nivån måste höjas om jag ska utvecklas själv också.

En kandidat till den absoluta toppen i Hockeyettan kommande säsong råkar dessutom finnas på hemmaplan. Pettersson har en historia som junior i Västerås och bor redan i staden.

– De är intresserade, det vet jag. De vill ju ha det lite hemvävt. Jag ska ha möte med dem i veckan, vi får se vad de har att säga.

Men även om det skulle vara en smidig lösning är det inte helt självklart att skriva på för gurkorna.

– Nu har de bytt ut hela ledningen, men jag kände mig inte jättebra behandlad senast jag var där. Jag kände inte riktigt att jag fick chansen, jag hade treårs-kontrakt men blev utlånad alla säsongerna.

Om det blir Västerås eller inte återstår alltså att se och än har den vasse anfallaren heller inte gett upp hoppet om Hockeyallsvenskan.

– Jag vet inte hur länge man kan vänta, det kanske blir så att man får skriva ett division ett-kontrakt med allsvensk klausul då.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *