Efter misslyckandet – ”Man är väl inte särskilt poppis på marknaden”

 Efter misslyckandet – ”Man är väl inte särskilt poppis på marknaden”

Säsongen startade illa och slutade med degradering till division 2 för Åker/Strängnäs, men rutinerade backen Martin Backholm gjorde ändå en helt okej säsong. Vad som händer nu är oklart.
– Man är väl inte särskilt poppis på marknaden när man spelat ner ett lag i tvåan, konstaterar han.

Vid den här tiden förra året hade Martin Backholm gjort sin poängstarkaste säsong i karriären, med 33 poäng (14+19) på lika många seriematcher, för Åker/Strängnäs som räckte hela vägen till playoff 1. Säsongen som gick blev en helt annan historia. Efter en miserabel höst blev det inte särskilt mycket bättre under våren och Åker/Strängnäs degraderas till division 2.

– Det är klart att man hade andra förväntningar när säsongen drog igång, konstaterar backklippan.

– Det är aldrig roligt att åka runt och förlora, det är inte vad man är van vid. Vi har varit kort om folk och det har varit frustrerande.

Det som från början såg ut att kunna bli en ganska intressant trupp slogs tidigt sönder när spelare tvingades kliva åt sidan och skador och sjukdomar började härja.

– Från början hade vi ett helt okej lag, men det var bara fler och fler som försvann och då går det inte att träna bra på samma sätt. När folk tvingas dubbla på träning som man gör på match.

Det måste varit frustrerande att spela under de förutsättningarna och åka runt och så ofta förlora så stort?
– Vi som var där vi hade inget annat alternativ än att köra, vi hade ju kontrakt och ville hålla kvar klubben. Det är som på jobbet, det är inte alltid roligt men man måste vara där och göra sitt bästa ändå. Jag har inte varit med om det här tidigare, det snurrar mer tankar, ska jag verkligen hålla på med det här? I vinnande lag är allting roligt, det förstår ju vem som helst.

– I den första serien blev det ganska uppgivet efter ett tag, men i vårserien hängde vi ändå på ett tag och kände att nu har vi ändå häng på att slippa kvala.

Men kval blev det och när kvalserien summeras fanns Surahammar, Grums och Söderhamn/Ljusne samtliga före Åker/Strängnäs i tabellen.

 

Får se om någon är intresserad
Men trots lagets stora kräftgång måste den duktige backens säsong ändå summeras som helt okej. I ett lag som släppte in väldigt mycket mål lyckades han med bedriften att bara sluta -5 i plus/minus-statistiken.

– Första serien gick inget vidare, jag åkte på en skada i ljumsken och var borta några veckor, men efter jul kom jag igång. Det är svårt att tycka att man själv spelar bra när man förlorar hela tiden, men det är ändå en godkänd säsong för egen del.

Vad som väntar i framtiden är nu högst oklart, men det är så klart svårt att se en back av Backholms kaliber följa med ner i division 2.

– Nu känns allting bittert, men om några veckor är man sugen igen, man vet ju hur det funkar, konstaterar han.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, just nu ska jag ta det lite lugnt och sen får vi se vad som händer. Poängmässigt är väl säsongen inte katastrof, men det är klart att man är väl inte särskilt poppis på marknaden när man spelat ner ett lag i tvåan. Vi får väl se om det är några som är intresserade över huvud taget.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *