Tredje gången gillt att hamna i Leksand?

 Tredje gången gillt att hamna i Leksand?

Två säsonger i rad har han nosat på att ta klivet uppåt i seriesystemet och i vintras visade han med eftertryck att han håller i söderserien. Frågan är vad framtiden har att erbjuda för målvakten Viktor Kokman.
– Jag ser ingen anledning att byta division ett-lag, säger han.

Efter några juniorår i HV71 med sporadiska bänkframträdanden i a-laget har Viktor Kokman varit ute på en utvecklande resa genom Hockeyettan. HC Dalen, Borlänge och nu senast Vimmerby har varit klubbadresserna.

– Jag trivdes verkligen jättebra i Borlänge men så ringde Daniel Stolt och gav mig ett seriöst intryck av Vimmerby. Jag kände att jag hade lite att bevisa i söderserien efter att det gick lite knackigt med Dalen, förklarar han.

– Jag kände att jag hade mer att bevisa och är väldigt nöjd med att jag gick till Vimmerby och har fått spela jämna matcher. Jag tycker att jag fick lite upprättelse och visade att jag håller i den södra serien. Den har ju alltid varit lite uppsnackad och ska man spela i Hockeyettan ska man nog göra det på den högsta nivån. Om jag tar klivet uppåt vill jag vara så redo som möjligt.

Klivet uppåt ja, de två senaste säsongerna har 24-åringen kopplats ihop med Leksand utan att det har blivit något konkret av det hela.

– Vad jag har förstått av agenten så har det varit ganska nära i två år nu. Första gången stod det mellan mig och Henrik Haukeland för Leksand och där får man väl säga att de gjorde rätt val med tanke på att han spelade upp dem. Förra säsongen när jag var i Borlänge skrevs jag över till Leksand och vad jag förstår var det snack om att jag kunde ha blivit den andre målvakten bredvid Haukeland den här säsongen, men de gick ju upp i SHL så det blev inte så.

Då är det kanske tredje gången gillt nu när de åkte ur igen?
– Man kan tycka det, skrattar målvakten.

– Jag vet inte, allt beror på hur de vill satsa, jag har ingen aning. Jag har inte hört någonting om just dem, ska de tillbaka upp direkt är jag kanske inte målvakten de satsar på för att gå upp.

 

Ingen anledning att byta division 1-lag
Men att det finns en viss förhoppning om spel i allsvenskan efter den fina säsongen med Vimmerby står klart.

– Lite kollar man väl runt, det är väl alla Hockeyettan-spelares dröm att ta klivet till Hockeyallsvenskan. Jag har inte jättebråttom. Jag förstår att om man inte har en säsong som Arvid Ljung i ryggen då får man anpassa sig lite. De allsvenska klubbarna väntar på Henrik Lundqvist och när de får nej där då fortsätter de neråt, kommenterar Kokman.

– Jag ser ingen anledning att byta division ett-lag, om det inte blir något i allsvenskan då blir det Vimmerby. Jag har pratat med dem och fått ett förslag, jag vet att det är mig de väntar på och det känns bra att veta. Jag blir verkligen inte besviken om det blir Vimmerby, då är det bara att bevisa att jag ska till allsvenskan nästa säsong istället.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *