En av ligans främsta ute på marknaden

 En av ligans främsta ute på marknaden

Efter fem säsonger i Kumla avslutade målvakten Tim Harrysson våren som backup-keeper hos SHL-kvalande BIK Karlskoga. Nu vill han vidare i karriären.
– Jag är redo för större utmaningar, säger han.

När succémålvakten Andrew Engelage gick sönder mitt under lagets succéartade resa den här våren kallade BIK Karlskoga in Tim Harrysson från Kumla. Han fick därmed avsluta en aningen märklig säsong med att stå som reserv bakom Emil Kruse i SHL-kvalet mot Rögle.

– Man får väldigt mycket mersmak av hockeyn när man får vara med så där, konstaterar 25-åringen.

Kanske kan man betrakta äventyret som en liten revansch efter en vårsäsong som inte blev riktigt som Harrysson tänkt sig. Efter att under fem säsonger ha varit det solklara förstavalet mellan Kumlas stolpar ställdes han förvånansvärt mycket åt sidan under Allettan.

– Hösten var kanske den bästa jag gjort under mina fem år i Kumla, jag har aldrig känt mig så bra som jag kände att jag var då. Jag vet inte vad som hände sedan, om han [tränaren Gunnar Lejdborg /förf.anm] tyckte att det kändes kört och att det var bättre att vi spelade varannan match. Det blev lite segare, man blir inte så motiverad, men Gunnar har väl sina knep.

 

Skulle behöva något nytt
Att den skicklige målvakten blivit kvar så länge som fem år i Kumla har förvånat en och annan betraktare av Hockeyettan, men nu tycks det trots allt som att det är dags att röra på sig.

– Motivationen har inte varit på topp på slutet, jag har inget mer att bevisa i Kumla, konstaterar målvakten vars statistik de tre senaste säsonger är förvillande lik och vittnar om stabilt spel.

– Jag kommer aldrig räkna bort Kumla helt, men vet att om jag ska bli bättre så måste jag nog röra på mig. De har gjort mycket för mig, men för min egen utveckling skulle jag behöva något nytt.

Siktet är som för så många andra givetvis ställt uppåt. Speciellt efter äventyret med BIK Karlskoga den här våren.

– Det går snabbare och skotten sitter där de ska, men på träning kände jag att jag klarade av den nivån och att det är en nivå som jag vill fortsätta på. Det var kul att få vara med och visa upp sig. Det är klar att det vore en dröm att spela där.

Men allt sånt är än så länge bara spekulation, Harrysson har inget klart inför framtiden.

– Alla dörrar är öppna, jag har inte bestämt mig för något än, men Hockeyallsvenskan lockar. Samtidigt är jag medveten om att det finns väldigt många duktiga målvakter så jag vet inte vad jag vågar hoppas på, vi får se om någon ringer.

Och om det skulle ringa från ett topplag i Hockeyettan?
– Då är det klart att jag är intresserad.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *