Vill bli starkare offensivt – men släpper forward

 Vill bli starkare offensivt – men släpper forward

Efter en positiv säsong med så väl spel i Allettan som playoff blåser positiva vindar i Skövde. Nu vill klubben bygga vidare på den grund som lades under vintern.
– Vår ambition är att kunna ha en till producerande lina, berättar sportchefen Hans Ljunggren.

Efter en kämpig säsong 15/16 med spel i fortsättningsserien och några säsonger utan någon större spelarutveckling lossnade det i vintras för Skövde. Under tränaren Tomas Kempes ledning gick laget framåt som kollektiv så väl som att flera spelare utvecklades individuellt. Det har lagt en god grund att bygga vidare på inför kommande säsong.

– När man tar sig till Allettan får man ett kvitto på vad spelarna pallar, vi fick bra svar och vet vad vi har för önskemål. Vi har en önskelista, sen får vi väl se om den går att uppfylla till fullo, konstaterar sportchefen Hans Ljunggren.

Vintern som gick klev lagets förstakedja med Carl-Johan Sjögren, Oskar Back och Tomas Wallgren upp stort och ledde laget i många matcher. Till kommande säsong vill sportchefen se till att de får avlastning.

– Vår ambition är att kunna ha en till producerande lina. Vi hade en väldigt bra förstakedja i vintras, men det blev kanske lite för mycket belastning på den och för mycket som hängde på dem.

– Vi saknar i dagsläget fyra forwards, men sedan om det blir nya eller spelare från föregående års trupp får vi se. Jag vet att det är ont om spelare och att det kanske är så att man får ha lite tålamod när det gäller de starkaste korten.Det är många som sitter och väntar på allsvenska avtal. Vi vill ha in en till center med bra kaliber.

Samtidigt vill klubben satsa vidare på ett koppel av egna ynglingar och sedan tidigare står det klart att Adam Rundqvist lämnar och ytterligare forwards kommer försvinna.

– Vi har valt att släppa en spelare som Viktor Jörnevik, vi kan inte erbjuda honom den roll som han ska ha, förklarar sportchefen.

 

Mer attraktiva
På backsidan har klubben inte fullt lika många luckor att fylla efter några nya påskrifter nyligen, men några frågetecken finns att räta ut. Vassa pjäser från föregående säsong som Jesper Appel och Niklas Lindmark är till exempel inte avskrivna men heller inte klara och även här finns en förhoppning att unga killar från den gångna säsongens kan fortsätta utvecklas.

Klubben har dessutom lyckats skriva ett flertal tvåårsavtal med unga nyckelspelare.

– Det har jobbats hårt i tränarleden för att få in en bra attityd. De som kommer fram gillar det vi håller på med, de får mycket tillbaka i träning och utveckling och Tomas Kempe ska ju vara här i två år till.

Märker ni att ni blivit mer attraktiva efter den lyckade säsongen 16/17?
– Fler spelare hör av sig och fler agenter hör av sig, förra året fick vi jaga mycket mer. Vi var inte så attraktiva, man behöver nå Allettan. Det sprider sig att många unga har fått chansen och utvecklats den här säsongen.

Med en lite starkare och bredare trupp fylld med fler som kan vara med och producera finns all anledning att höja blicken en aning till kommande säsong.

– Vi har varit och nosat på de bästa lagen och känt att vi inte är så långt efter, så målet är först att gå till Allettan och sen playoff och att spela längre nästa säsong. Vi vill bli bättre och spela en lång säsong och det måste vi prata om och förbereda spelarna på redan nu. Vi kommer inte sätta ett mål om Hockeyallsvenskan, det är orealistiskt, men det vore fel att inte ha en ambition om Hockeyallsvenskan på sikt.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *