”De är jävligt förbannade”

 ”De är jävligt förbannade”

Det var ett frustrerat Huddinge-lag som lämnade isen efter kvalseriepremiären. 2-0 hade snopet förbytts i 2-3 efter straffar och spelarna kände sig bortdömda.
– Vi blir hårt straffade, men vi har inte tid att ha någon frustration, konstaterade tränaren Fredrik Mälberg efteråt.

Huddinge hade Kristianstad på gaffeln och en ledning med 2-0, men drog på sig några onödiga utvisningar och lät gästerna så väl reducera som kvittera inom loppet av 52 sekunder i matchens absoluta slutskede.

En speciell situation utlöste dock vreden hos hemmaspelarna. Laget hade precis åkt på en slashing-utvisning och hamnat i spel 3 mot 6 när en av de egna spelarna blev av med sin klubba i en misstänkt liknande situation. Påföljden uteblev, strax därefter satt pucken i Huddinge-kassen och upphämtningen var påbörjad.

Vad var det egentligen som hände i slutet?
– Det kan du fråga de där randiga killarna om, det är klart det är utvisning på de vi åker ut på, men sen kan man ju tycka vad man vill, jag tycker en av deras killar drar ner en av våra killar också, suckade Fabian Lundh besviket efter matchen.

Frustrationen var påtaglig hos Huddinge-spelarna och flera skrek ut den när de lämnade isen. Men tränaren Fredrik Mälberg försökte tona ner snacket om domaren efteråt.

– Jag tror att frustrationen över domarna kan komma av att det är en ganska dålig nivå generellt, jag tycker inte att han gör en jättedålig match idag, sen kanske det blir lite inkonsekvent och det är ju det grabbarna tänker på och så tänker de tillbaks på de här matcherna där domarna varit skitdåliga och då blir det ju liksom att han fick hela smällen idag. Men sen är det ju någonstans en puckout och en ganska tydlig slashing vi åker på, det är svårt att snacka bort.

 

”Vi ser inte helt bekväma ut”
Tränaren ser snarare problem med den egna prestationen.

– De är jävligt förbannade på domaren och tycker väl någonstans kanske som spelare ofta gör att vi kör över Kristianstad i 59 minuter, men det tycker nog inte jag att vi gör, utan det är väl en ganska jämn match. Det jag tycker är mest surt är att jag tycker att i vår vanliga, som vi brukar se ut, så tror jag vi hade vunnit med tre, fyra mål.

– De pucktappen vi gör och de bedömningarna jag tycker vi gjorde jäkligt bra mot Troja, det är dem vi brister på idag och hade Kristianstad varit lite mer på tå hade de kunnat utnyttja det ännu mer. Jag tycker inte vi ser helt bekväma ut i spelet idag, jag tycker vi har svårt att kugga i, det är någonting som stör. Det är klart att det är Kristianstad som är skickliga i sitt försvarsspel också.

Vad är den största nyckeln nu till att få det här ur huvudet till nästa match?
– Det är en stark grupp, jag tror inte att det är några problem, de är nästan redan nu på väg till Gotland, jag tror att de kommer vara sura idag och lite griniga. Men vi kan inte grotta ner oss för det, vi blir hårt straffade, men vi har inte tid att ha någon frustration.

Fabian Lundh var inne på precis samma spår.

– Just nu är det jäkligt tungt, men det är tur att det är kvalserie och match i princip varannan dag, vi har revansch mot Visby på lördag, så det är bara att glömma och komma igen.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *