”Jag är lättpsykad”

 ”Jag är lättpsykad”

Det blir ett intensivt möte mellan Visby/Roma och Piteå i playoff 3. Speciellt för en spelare som spelat kvalserien med det ena laget och strandat i playoff 3 med det andra.
– Vi kan inte vara nöjda med att bara ha tagit oss till playoff 3, säger Adam Rachidi.

Säsongen 13/14 lirade försvararen i Piteå som tog sig hela vägen till kvalserien. I år gör han sin andra säsong i Visby/Roma som med klinisk precision lyckats åka ut i playoff 3 inte mindre än fyra gånger de sex senaste säsongerna. Det sätter naturligtvis lite extra spets på den playoff 3-serie som nu väntar mellan lagen.

– Det här är chansen att få spela den där jävla kvalserien, det är dags, vi kan inte vara nöjda med att bara ha tagit oss till playoff 3. I år har vi känt att inget lag är bättre än oss, att uppgiften inte är omöjlig. Förra året var det mer helvete, vi fick Troja. Vi har ingenting att vara rädda för nu, vi har varit bra hela året och hållit en jämn nivå. konstaterar Rachidi.

Att han själv tvingades kliva av hemmamötet med Piteå i Allettan och även missade bortamatchen mot laget gör så klart också att det spritter lite extra i kroppen.

– Jag är väldigt revanschsugen. Jag hade det lite tungt i Allettan. Jag hade lite strul att ta mig tillbaka efter att jag blev skadad, det tog tre, fyra veckor. Men nu i playoff fick jag förtroende och spelade på slutet, fick täcka lite skott i matchens viktigaste minuter.

I Allettan vann Piteå ute på ön med 3-2 och samma siffror upprepades vid mötet i Piteå, om än efter förlängning.

– De har tagit två matcher mot oss, det är ingenting som man kan mörka. Jag tycker Piteå är ett av de bästa lagen i serien, de är starka både offensivt och defensivt, jag tror det kommer att bli bra matcher och att serien kommer gå till tre matcher.

– Jag ser framför mig att det börjar avvaktande och att det sedan handlar mycket om vilka som orkar åka mest. I spel fem mot fem tror jag det kan bli ganska tillknäppt bakåt.

Och naturligtvis kommer det bli en del tjuvnyp från gamla lagkamrater för en spelare som Rachidi som knappast kliver undan.

– Jag är en snäll spelare, skrattar han.

Sebastian Harila är en riktigt bra vän, vi bodde ihop när jag var däruppe. Han gillar att smälla på sina kompisar, så jag får se upp. De kommer att vara på mig, jag vet det och jag är ju lättpsykad, flinar han.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *