Valde bort mardrömsresan – tvingas ändå till 140 mil i buss

 Valde bort mardrömsresan – tvingas ändå till 140 mil i buss

Rent resemässigt var det Nybro Vikings som drog nitlotten när de inför playoff 1 ställdes inför valet Kalix eller Asplöven. Nu väntar två strapatsrika bussresor.
– Det är lite udda att vara borta i två och ett halvt dygn för att spela tre gånger 20 minuter hockey, konstaterar tränaren Andreas Holfelt.

På väggen i Ica Arena i Haparanda hänger en banderoll med texten ”Mardrömsresan”. Den åsyftar naturligtvis den otympliga och för de allra flesta väldigt långväga resa det innebär för bortalagen att gästa Asplöven. Den mardrömsresan valde Andreas Holfelt och Nybro Vikings bort, men ställs ändå inför en evinnerligt lång bussresa i playoff 1.

När endast Kalix och Asplöven fanns kvar på tavlan för vikingarnas del föll valet på de förstnämnda.

– Lotteri vill vi inte vara med om och Kalix känns som mer tydliga i det de gör och det passar oss bättre. När det går mer på chans då har har vi haft det svårare, resonerar Holfelt kring Asplövens slumrande potential och oförutsägbara uppträdande som avskräckte i valprocessen.

– Vi har egentligen inte en susning om hur vi står i förhållande till Kalix, ungefär på samma sätt som med västlagen när vi gick in i Allettan. Men vi har mött samma gäng hela tiden de senaste åren så det är väldigt kul med något nytt.

 

Sträckkörning till Övik
Men kanske är det inte motståndet som är den största utmaningen för Nybro Vikings i den här playoff-rundan, utan den maffiga resan på närmare 140 mil enkel väg. Klubben såg över möjligheterna att flyga, men att få iväg ett helt hockeylag till andra sidan landet med så kort varsel visade sig inte helt oväntat vara en omöjlig uppgift att sy ihop.

– Vi tittade på två möjligheter, men skulle vi flyga hade vi behövt skicka folk med två, tre olika avgångar och det är inte optimalt att sitta på en flygplats en hel dag i väntan på att få komma hem. Då kan man lika gärna åka buss.

Istället blir det buss. Både dit och hem.

– Vi åker till Örnsköldsvik imorgon bitti, sen värmer vi där dagen därpå innan vi åker vidare, så det blir som en vanlig matchdag, som om vi skulle åka till en bortamatch mot till exempel Skövde eller Helsingborg. Det är morgondagens sträckkörning som blir lite annorlunda.

Efter avslutad match i Kalix på torsdag kväll väntar en natt på bussen hem till Nybro inför returen i Liljas Arena på lördag. Men tränaren vill inte tro att det är något som ska påverka det ena laget mer än det andra.

– Det blir samma förutsättningar, Kalix kommer också åka buss till matchen.

Mer om de tuffa resorna för Nybro och Kalix samt analyser kring samtliga playoff 1-serier hör ni veckans podcast-avsnitt här.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *