”Nu är den här helvetesserien över”

 ”Nu är den här helvetesserien över”

Fredrik Lindström blev stor hjälte när Tranås med hjärtat i halsgropen lyckades straffbesegra Helsingborg och ta sig vidare till playoff. Nu hoppas han att laget ska kunna vända blad efter en strulig vårserie.
– Bitvis har det låst sig totalt, konstaterar han.

Det skrevs idrottshistoria på söndagseftermiddagen när ”vinnaren tar allt”-mötet mellan Tranås och Helsingborg gick hela vägen till straffläggning. Till sist var det försvararen Fredrik Lindström som räddade Tranås från ett monumentalt fiasko genom att avgöra med straffläggningens enda mål.

– Det tog ett bra tag innan man kände att det släppte, det var lite svårt att sova på kvällen efteråt, mycket adrenalin som pumpade. Men det handlade mest om en lättnadskänsla, att nu kan vi lägga det här åt sidan, berättar han.

– Det kändes som en lättnad mer än som euforisk glädje. Det var en speciell känsla efteråt. Att nu är den här helvetesserien över, vi kunde pusta ut och förhoppningsvis lägga den bakom oss.

Men Tranås insats i vårserien har varit långt ifrån oproblematisk. Efter en bra grundserie där laget nästan räckte hela vägen till Allettan har det hackat betänkligt efter jul. När Lindström hängde den avgörande straffen på söndagseftermiddagen vann Tranås den serie, som man ganska enkelt borde ha kunnat manövrera ut, med ett nödrop.

Vad är det som gjort att det inte fungerat för er i vårserien?
– Vi har tagit upp det flera gånger i laget utan att hitta något bra svar, suckar försvarsbjässen.

– Det kanske är så att det varit en undermedveten press från fans och media och oss själva att vi skulle vinna den här serien. Vi har haft svårt att få in pucken och väntade kanske på en ketchupeffekt som aldrig kom och att det då spred sig lite panik i laget.

Men, konstaterar Lindström, Tranås har trots detta lyckats vinna serien och tagit sig vidare till det första steget i playoff-spelet.

– Vi har ändå hittat vägar att vinna matcher. Det är inte många lag som vunnit en serie med minus tolv i målskillnad, det är klart att vi har haft lite tur med andra resultat också, men man brukar ju säga att tur förtjänar man.

Nu hoppas han och hela laget att man ska kunna börja om på ny kula och att den värsta pressen ska ha släppt från axlarna.

– Det är klart att det kommer vara lite anspänning, men vi får försöka njuta av att vi är där vi sa att vi skulle vara efter att vårserien spelats färdigt. Jag tror att det är ganska jämnt skägg mellan oss och Grästorp. De har inte varit särskilt mycket i playoff, men jag tycker inte man ska kolla så långt bakåt, de har gjort det bra den här säsongen.

Och om det skulle utdömas straffslag då ikläder du dig gärna matchhjälte-rollen igen?
– Ja, då får jag söka ögonkontakten med tränaren mer än vad jag gjorde sist, skrattar försvararen.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *