Nu går succégänget för seriesegern

 Nu går succégänget för seriesegern

Att klara sig kvar och kunna reflektera inför framtiden hade varit gott nog, nu har succénykomlingen Hanhals chansen att skicka superfavoriten på tidigt sommarlov och själva avancera till playoff.
– Vi går för seriesegern, deklarerar tränaren André Selander.

Hanhals gick in i säsongen med en ganska modest målsättning. Nykomlingen skulle klara sig kvar för att på sikt kunna bygga något som kan bli starkt i Hockeyettan. Men ju längre vårserien har gått, ju tydligare har det blivit att nykomlingen faktiskt är ett lag att räkna med betydligt mer än så.

Med tre omgångar kvar har Selanders gäng hugg på seriesegern och i helgen väntar seriefinal mot underpresterande superfavoriten Tranås.

– Jag ser väldigt mycket fram emot den matchen, jag vill åka upp nu och jag tror varenda spelare känner likadant, strålar André Selander.

– Vi går för seriesegern, vi har hur mycket självförtroende som helst och de vet att vi kommer dit för att vinna.

Tranås som så när tog sig till Allettan har haft det tufft att komma upp i sin rätta nivå under vårserien och har inför söndagens häftiga möte rent av tappat sin tätposition till just Hanhals. Om än bara på målskillnad.

– Det känns som att de fortfarande slickar såren och tycker synd om sig själva för att de missade Allettan, funderar Hanhals-tränaren.

– Det är mycket som talar för oss. Oddsen är jämna, kanske rent av lite på vår sida skulle jag säga.

Det skvallrar även tidigare resultat om. I grundserien vann gängen varsin match mot varandra (Hanhals hemma med 5-3 och Tranås hemma med 5-4) och tidigare under vårserien har Hanhals vunnit i Tranås med 5-2 medan tranorna lyckades straffvinna i Kungsbacka med 2-1.

– Vi har gjort väldigt mycket mål på Tranås och spelat bra däruppe. Senast vi möttes stängde de dock ner oss, jag tror att de kommer försöka spela lite mer defensivt nu med, det blir nog en tillknäppt match.

Men medan hemmalaget spelar med stort tryck på sina axlar är det en nykomling med tillförsikt som jagar en bonus i form av spel i playoff.

– Marknadsvärdet för Hanhals skulle så klart öka om vi tog oss till playoff, det skulle visa att vi är på gång och gör bra saker här. Många killar har tagit stora kliv under säsongen.

– Det är väldigt glatt nu och vi vill bevisa att vi kan ta oss längre än så här. Pressen ligger helt och hållet på Tranås och det tycker jag är ganska skönt.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *