Centern borta resten av säsongen – nu vill de förstärka

 Centern borta resten av säsongen – nu vill de förstärka

De siktade mot playoff, men med tre omgångar kvar av den södra vårserien ligger ett skadedrabbat Halmstad sist och tvingas slåss för att undvika kval.
– Vi får inte åka runt med en 20 kilos ryggsäck på ryggen och tycka att det är otäckt, konstaterar tränaren Fredrik Johansson.

Våren har inte riktigt blivit som man har tänkt sig i Halmstad. Laget startade vårserien bra, men efter det har formen varit sviktande och med tre omgångar kvar riskerar laget att hamna i negativt kval. Hammers ligger sist med två poäng upp till HC Dalen och Tyringe när nio pinnar återstår att fightas om.

– Vi har hamnat i en jävligt tråkig situation, när vi hade Grindslanten hemma mot Tranås spelade vi seriefinal, vi förlorade den med 20 sekunder kvar och nu är vi sist istället för etta, reflekterar den rutinerade tränaren Fredrik Johansson.

– Vi har slarvat bort för många poäng i slutet av matcherna, det är lite tråkigt.

Som om det inte vore nog med det prekära tabelläget har laget drabbats förhållandevis hårt av skador. Senast var det centern Erik Borg som fick lämna matchen mot HC Dalen med en fotfraktur.

– Han opererades igår kväll, han är inte aktuell något mer.

Det gör att Hammers tvingas titta på förstärkningar inför det stundande transferstoppet.

– Vi måste se över vår situation i helgen, men det är tight i de flesta tabellerna så det är svårt att hitta spelare. Vi har plockat upp en del juniorer på slutet, vi får se vad vi kan göra.

Men trots det utsatta läget vägrar tränaren se pessimistiskt på situationen.

– Vi ska bara ta de nio poäng som är kvar så ser det genast ljusare ut. Jag har inte ens tittat neråt, en seger på söndag och vi är tillbaka. Det är tre underbart härliga matcher kvar.

– Vi får inte göra så stor grej av det och måla fan på väggen.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *