”Serien får obefogat mycket skit”

 ”Serien får obefogat mycket skit”

När alla lag mött varandra i den norra Allettan är det två lag från den östra serien som tronar i toppen av tabellen.
– Vi visar varje år att östra serien håller klass. Den får obefogat mycket skit, säger Visby-forwarden Oskar Lundberg.

Den 28-årige forwarden sköt tre mål och tillhörde förgrundsfigurerna när Visby gästade Huddinge och spelade seriefinal i Allettan Norra på söndagskvällen (en match som Huddinge vann med 5-4 efter straffar). Efter tio omgångar, när alla lag stött på varandra är det fortsatt de två östseriegängen som ligger i topp.

Att Huddinge ligger där kanske inte förvånar förståsigpåare, men att två östgäng ligger i topp höjer nog ett och annat ögonbryn i största allmänhet, i synnerhet att Visby är med längst däruppe. Men att laget tagit poäng i nio av tio matcher och ligger tvåa är helt i sin ordning menar Oskar Lundberg.

– Jag är inte alls förvånad, östra serien får mycket skit innan jul, men det är ingen dålig serie. I den Alletta vi spelade förra året var de södra lagen haussade och i år har de norra lagen varit haussade, men det spelar inte oss någon roll.

– Vi visar varje år att östra håller klass. Den får obefogat mycket skit.

Lika mycket som östserien betraktas som en dålig serie, lika ofta omtalas Visby som ett gäng som bara spelar fult och tufft och grisigt. Ibland kanske aningen onyanserat.

– Alla spelare bygger på ett gediget jobb, vi är ett kollektiv som kanske inte alltid har jättemycket finess, men vi får lite väl mycket kritik för vårt spel, att vi bara spelar grisigt, vi har ändå många skickliga spelare.

– Många lag uttalar sig efter att vi vunnit att de ändå var ett bättre lag eller att de gjort en dålig match, men det finns kanske en anledning till att de gjorde en dålig match, att det stod ett lag på andra sidan.

Visbys andraplacering mer än halvvägs genom serien borde tala för sig själv i det fallet.

 

Redo för kvalserien
Att Visby är bättre än vad de får erkännande för understryks väl av att Lundberg varit med och spelat laget fram till playoff 3 inte mindre än fyra gånger de sex senaste säsongerna. Men det har i tur och ordning blivit respass mot Karlskrona, Huddinge, Vita Hästen och Troja/Ljungby. I år hoppas man räcka hela vägen till kvalserien.

– Vi har tränat hårt, vi kände väl ganska snabbt att vi skulle ta oss vidare till Allettan så under hösten har vi tränat för att förbereda oss för att kunna vara så bra som möjligt under våren. Vi tänder till i bättre och viktigare matcher.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *