Storskytten om måltorkan: ”Det tar på självförtroendet”

 Storskytten om måltorkan: ”Det tar på självförtroendet”

Laget har svårt att hitta spelet och den tilltänkte målskytten har svårt att hitta nätet. Det är bistra tider i Tranås där grundseriens målkung Viktor Lennartsson gått mållös i åtta raka matcher.
– Det tar lite på självförtroendet, konstaterar han.

Tranås är storfavorit att ta bakvägen till playoff från den södra vårserien och ligger etta i serien, men spelet har hackat, framförallt på hemmaplan, och laget har bara gjort två mål i snitt per match efter jul. För lagets tilltänkte målskytt Viktor Lennartsson, som vann grundseriens målliga med mäktiga 12 kassar på 20 matcher, står fortfarande en försmädlig nolla kvar i målkolumnen.

– Det är klart jag tänker på att jag inte gör mål. Det tar lite på självförtroendet, berättar han.

– Det har inte kuggat i riktigt, jag har inte haft flytet och då börjar man fundera, det är lätt hänt. Challe [Franzén, Tranås tränare /förf.anm] tycker att jag ska fortsätta skjuta, får du bara in en så är det ketchup säger han.

Den hårdskjutande 23-åringen, vars 31 mål på 46 matcher från fjolårssäsongen med Kumla och Grästorp naturligtvis skrämmer många försvar, fick en dålig start på vårserien och har sedan inte lyckats skaka det av sig.

– Det började egentligen med att jag blev sjuk och låg med influensa i två veckor över mellandagarna. Jag hade gjort en träning när jag spelade första matchen och det var tätt med matcher där så jag gjorde väl i princip två matcher på två träningar.

När gick du åtta matcher utan att göra mål senast?
– Är det så många nu?, suckar Lennartsson.

– Det kan jag inte komma ihåg. De första tre, fyra matcherna var jag inte riktigt frisk eller i form och jag tror mitt självförtroende straffades lite där. Men det var länge sedan jag var mållös så länge. Jag skulle behöva möta Vimmerby igen, mot dem gjorde jag väl fyra mål på två matcher.

– Jag läste en artikel på Hockeysverige om Filip Forsberg som hamnade i en svacka som han tagit sig ur, så även han kan hamna där, jag är inte ensam och jag har ändå fem, sex skott per match, det borde lossna.

 

Vinner på bortaplan
Precis som sin tilltänkte storskytt har Tranås haft det svårt att få det att fungera även som lag i vårserien. Visst, laget ligger etta i serien, men det är snarare på grund av medflyt med andra resultat än på grund av egen briljans. Man har till exempel förlorat tre av matcherna på sin egen hemmaplan.

– Det låser sig hemma, men borta vinner vi ju, senast vi förlorade på bortaplan var mot Troja i oktober.

– Musten gick ur lite när vi missade Allettan, men jag tycker ändå att vi har kämpat oss tillbaka. Vi hade ett litet krismöte där vi snackade om vad fan vi håller på med efter hemmaförlusten mot Helsingborg.

Men faktum kvarstår. Så väl Lennartsson som resten av laget måste få fart på målskyttet. Med två mål i snitt framåt per match blir det svårt att göra säsongen så lång som tranorna har siktet inställt på.

– Målskyttet har varit alldeles för dåligt. Vi är fler i laget som kan göra mål och på träning gör vi mål, får jag inte in den får jag försöka bidra med annat.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *