”Många undrar nog vad i helvete vi håller på med”

 ”Många undrar nog vad i helvete vi håller på med”

Östersund inledde Allettan poängmässigt skralt, valde att sparka tränaren och har sedan dess släppt in nio mål inte bara i en utan två matcher.
– Många runt om i hockeysverige undrar säkert vad i helvete vad vi håller på med, konstaterar sportchefen Mikael Eriksson.

På tisdagen käkade sportchefen lunch med den gode vännen Markus Åkerblom som nyligen fick kicken från Björklöven. Men att det skulle vara läge för tränaren att återförenas med Jörgen Själin i Östersund-båset är inte aktuellt. Inte just nu i alla fall.

– Han är en god vän bara. Det är en kompetent ledare, men just nu är det en icke-fråga. Han har inte landat efter det som hände i Björklöven. Vi får se vad som händer sen, konstaterar Eriksson.

”Vad som händer sen” är annars en ganska gångbar formulering när det gäller Östersund. Laget har haft förtvivlat svårt att prestera i öppningen av Allettan och är ett stort frågetecken för de flesta. Sedan tränaren Lars Molin fick kicken har laget förvisso vunnit två matcher (mot Haninge 2-1 och Sundsvall 1-0), men också släppt in inte mindre än nio mål i två fighter. Senast i ett förödmjukande nederlag med 2-9 mot Piteå.

– Vi är osäkra själva, framförallt efter Piteå-matchen, det var ett oväntat sätt att reagera på, det kom lite som en blixt från klarblå himmel. Vi är inte där vi vill vara.

Fick ni den utväxling som ni förväntade er av förändringen i ledarstaben?
– Vi har inte förändrat särskilt mycket, vi har bara plockat in en ny röst med extra energi och tydlighet. Det är vad spelarna har saknat lite. Över tid tror vi att det har kan bli jättebra.

– Vi är inne i en process som vi tror på, sen får vi se var det tar vägen. Inget lag från vår serie har gått upp i Hockeyallsvenskan än, men det är klart att vi har inte levererat. Vi måste få ihop det.

Det enda som är helt säkert är att klubben är på spelarjakt.

– Vi letar efter en, två backar, det är ett måste, vi är bara sex seniorbackar. Men vi är inte ensamma på marknaden.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *