”Jag är djävulskt imponerad av honom”

 ”Jag är djävulskt imponerad av honom”

Efter en trög start på Allettan sparkade Vimmerby sin tränare Jeff Hällegard och har sedan dess radat upp två raka segrar. Slutligen tycks det haussade laget vara på rätt väg.
– Det blev som en nystart för alla, konstaterar backen Kalle Johansson.

En seger av sju möjliga under ordinarie tid i Allettans öppning har den senaste veckan förbytts i två raka segrar (2-1 mot Nybro och 3-1 mot Kumla) för Vimmerby. En tydlig effekt av att byta tränare?

– Det känns som att vi inte gjort några större förändringar, vi har gått ut och bara kört och försökt ha roligt, konstaterar nyckelbacken.

Blev det lite tryckt stämning när resultaten gick emot?
– Lite så var det kanske, vissa matcher känns det som att vi varit med men att vi förlorat på egna misstag. Det är klart att det var lite tankar, men vi har vetat hela säsongen att vi har ett bra lag, så tror jag alla har känt.

Johansson har bara gott att säga om den nye tränaren, ynglingen Eric Karlsson som befordrades från rollen som assisterande när Hällegard fick gå.

– Jag är djävulskt imponerad av honom, han är väldigt bra på att förklara så att alla förstår.

Några inte helt lyckade försök till styrspel har dessutom lagts på hyllan den senaste veckan.

– Vi gjorde mycket misstag och började backa hem. I vissa matcher gjorde vi det väldigt bra, som mot Kristianstad borta när vi säkrade Allettan-platsen, men ibland blev det som att vi bjöd in motståndarna. Vi hade lite problem när vi skulle gå och när vi skulle ta hem det, hellre att vi går bort oss lite i checken då.

24-åringen var tillbaka på isen igen mot Kumla efter att ha missat några matcher på grund av en hjärnskakning och missade således hemmasegern mot Nybro, men använder den gärna som exempel.

– Det var väldigt roligt att se mot Nybro där vi ägde hela matchen, men de fick en sen kvittering. Tidigare hade vi kanske fallit ihop när vi släppte in mål där, men nu bara fortsatte vi köra och avgjorde.

Med två raka segrar i ryggen ligger Allettan återigen öppen för Vimmerby.

– Nu har vi inte så mycket press på oss, vi var lite uppskrivna men nu är det bara för oss att köra.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *