Sparkade tränaren: ”Jag går ut med högt huvud och rak rygg”

 Sparkade tränaren: ”Jag går ut med högt huvud och rak rygg”

Under torsdagen sparkade Kiruna tränaren Tomas Sandlin. Den svaga starten på vårserien blev för mycket för ledningen som valde att agera.
– Jag går ur det här med högt huvud och rak rygg, säger Sandlin.

Fjolåret blev en succé. Tomas Sandlin kom till Kiruna och tog ett väldigt ungt lag hela vägen till så väl Allettan som playoff 2. I år har det gått betydligt tyngre och på torsdagen fick 50-åringen sparken.

– Man flyttade upp många juniorer ifjol och det blev succé, föreningen trodde att det skulle gå lika bra i år. Det var kanske lite fel ställda förväntningar. Vår kapacitet och förväntningarna var missmatchade redan från september, konstaterar han.

– Jag känner att jag har gjort precis vad jag har kunnat. Jag har inte kunnat göra något annorlunda, jag har gjort det jag kunnat och jag har gjort det bra. Jag går ur det här med högt huvud och rak rygg.

Han fick beskedet vid lunchtid igår och ägnade fredagsförmiddagen åt att städa ur sin lägenhet.

– Jag visste vad det var frågan om, jag hade nästan börjat packa innan jag gick dit. Har man tre raka förluster i vårserien mot lag som man ska slå så…

Vad fick du för motivering?
– Jag fick nog inte någon direkt motivering mer än att de behöver göra någonting. Jag tänkte väl mest fan också, jag hade gärna velat vända det här rätt.

– Jag har 100 procent av spelartruppen bakom mig, igår var det lämmeltåg till lägenheten och det var många som ringde. Det är det viktigaste för mig, att jag har spelarnas förtroende, tappar jag en styrelses förtroende, det är skitsamma för mig.

 

Ingen bitterhet
Men trots att fjolårssuccén hastigt och mindre lustigt förbytts i ett nesligt farväl från klubben känner tränaren ingen bitterhet efter avskedet.

– Jag ångrar inte en sekund att jag flyttade till Kiruna även om det slutar så här. Jag är färdig här nu, men jag är väldigt glad över erfarenheten.

– Man kan inte gräva ner sig varje gång det går emot. Då är man i fel bransch. Ska man hitta ett uns av bitterhet skulle det väl vara att det hade varit ganska lätt att få ett bra jobb efter ifjol, men att det kanske blir lite svårare efter det här. Men jag får hoppas att hockeysverige såg vad som hände ifjol.

Närmst på agendan för Tomas Sandlin: att lyckas ta sig hem från Kiruna.

– Jag håller på att få klart för mig hur jag ska ta mig hem, jag har ändå samlat på mig en del grejer och har ingen bil. Den tillhör Kiruna så den får jag lämna kvar här och att flyga med en massa trunkar, det blir svårt, men det ska nog lösa sig.

– Nu ska jag hem och sen står jag till hockeysveriges förfogande.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *