Därför värvar de ny målvakt

 Därför värvar de ny målvakt

Egentligen sökte Huddinge inte aktivt efter ytterligare en målvakt, ändå är Niklas Lundström klar för klubben.
– Vi högg på en möjlighet, förklarar sportchefen och tränaren Fredrik Mälberg.

På onsdagen blev det offentligt att forne JVM-målvakten Niklas Lundström som den här säsongen haft svårt att göra sig själv rättvisa i Björklöven och Hockeyallsvenskan förstärker Allettan-laget Huddinge på obestämd tid.

När 24-åringen bestämde sig för att flytta hem till Stockholm och inte hade särskilt många alternativ att välja mellan höll sig sportchefen framme. Trots att han egentligen inte jagade en ny keeper.

– Jag har inte letat, det ramlade bara ner i knäet.

Hur har resonemanget gått kring att plocka in en ny målvakt?
– Det har inte varit så mycket resonemang, det dök helt enkelt upp en lucka, en möjlighet att få hit en allsvensk målvakt utan att betala knappt en spänn. Det var ingenting som jag var ute efter, men när det dök upp en möjlighet passade det bra.

– Det är en fjäder i hatten för oss att han kommer hit. Men med de förutsättningar som vi har så var någon stor kostnad inte aktuellt, då hade vi inte tagit honom.

 

Hetast står
I Huddinge får Lundström ta upp kampen om spaden med genombrottsmannen Daniel Fahlström och Marcus Due-Boje, en duo som sportchefen tillika tränaren fortsatt säger sig ha förtroende för.

– Jag har varit nöjd med både Due-Boje och Fahlström, annars hade jag letat aktivt efter en målvakt. Huddinge-publiken kanske är bortskämd med att ha affischnamn i målet, men jag har inte känt det behovet. Men jag tycker om konkurrens och han borde ju vara relativt bra med tanke på sin historik.

Det blir med andra ord en ännu hårdare kamp om målvaktsspaden i Björkängshallen framöver.

– Det är klart att Lundström ska få chansen att stå och visa vad han går för, men utgångsläget är att vi har tre målvakter och sedan får vi se vilka det blir som spelar. Den som är hetast står, vi har ingen uttalad etta.

Hur ser era befintliga två målvakter på att ni plockar in ytterligare en från Hockeyallsvenskan?
– De andra visar bra inställning, de satt inte och gjorde kullerbyttor över beskedet direkt och det tycker jag är bra.

 

En utförlig analys av hur Niklas Lundströms intåg kan påverka Huddinge hör ni i senaste avsnittet av podcasten, #54 Det våras för reservmålvakterna”, här.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *