Sportchefen vill förstärka – ”vi är inte Hockeyettans Real Madrid”

 Sportchefen vill förstärka – ”vi är inte Hockeyettans Real Madrid”

Truppen är vass, men i allra högsta grad tunn. Därför vill Vimmerby förstärka, men marknaden är så här långt väldigt tunn.
– Det räcker med att vi åker på några olyckliga tacklingar eller att det kommer en spysjuka så är vi plötsligt väldigt kort om folk, konstaterar sportchefen Daniel Stolt.

Vimmerby har lyckats hämta hem fem poäng på fem omgångar i Allettan och ligger för tillfället på den sista playoff-platsen. Men ska säsongen ha förutsättningar att fortsätta i så positiv anda som möjligt behöver truppen breddas.

– Vi har ju en minimitrupp och är extremt skadekänsliga, det blir tufft att slåss i Allettan och kanske vidare efter det med den här truppen. Det kan ju bli någon avstängning, eller skada eller allmänt slitage, funderar sportchefen Daniel Stolt.

Men sportchefens jakt på nyförvärv har än så länge gått ungefär lika trögt som lagets jakt på poäng.

– Självklart önskar vi att få tag på någonting. Vi känner att vi skulle vilja ha in både en back och en forward. Men det är en djävulskt tunn marknad, det är helt sjukt.

– Helst skulle vi vilja ha in lite rutin i och med att vi har ett ganska ungt lag, men det kan bli så att vi får räkna med någon yngre kille eller att det inte blir någon alls. Men vi törs nog inte spela så högt att vi inte tar in någon.

 

Inte främmande för att chansa
Men på den extremt tunna marknaden är det alltså svårt att få tag i spelare. Det finns väldigt få att tillgå och när det väl dyker upp någon är det många om budet.

– Jag tyckte det var ganska tunt på marknaden ifjol men i år är det ännu värre. Alla klubbar säger dessutom tvärnej. Någon klubb erbjöd oss att köpa loss en bra division ett-spelare utan allsvensk erfarenhet, men det var till ett för högt pris.

– Vi är inte ensamma på marknaden och det är inte direkt så att vi är Hockeyettans Real Madrid. Det finns andra klubbar som också är hungriga på spelare och som är attraktiva.

Stolt hoppas att läget ska ändras i takt med att andra klubbar säkrar sina kontrakt för kommande säsong och därmed kan tänka sig att släppa spelare. Men än så länge är hela marknaden ytterst osäker.

– Vi har lite pengar kvar ifall det skulle dyka upp något intressant och har väl sagt att vi inte heller är helt främmande för att testa spelare som vi inte vet jättemycket om.

Just nu befinner sig till exempel unge Leonard Forselius på provspel i klubben.

– Vi får se om det leder till något med honom. Där vill jag gärna se ett beslut den här veckan.

Men dörrarna står som sagt fortfarande öppna för förstärkning.

– Det enda vi har stängt dörren för är utländska spelare. Slår man ut kostnaden över de få matcher det ändå blir tal om blir det ganska dyrt. Det handlar ju om lite ekonomi i sådant här läge också.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *