Matchhjälten: ”Det var en sån jävla lättnad”

 Matchhjälten: ”Det var en sån jävla lättnad”

Han kvitterade till 2-2 halvvägs in i den andra perioden, men Huddinge-forwarden Robin Sjörén sparade sitt bästa krut till sist i hemmamötet med Östersund. Med två (!) sekunder kvar sköt han det matchavgörande 3-2-målet.
– Det var en sån jävla lättnad, jublade han efteråt.

Det blev en omtumlande helg för Huddinge och Robin Sjörén. Det började med att laget gick på pumpen hemma mot Piteå med nesliga 0-3. Huddinges första hemmaförlust på hela säsongen.

– Det var inte kul alls, man var rätt tom efteråt faktiskt, men samtidigt fick man vara lite lack på kvällen och ladda batterierna så var det match idag igen och alla var överens, vi ska ha revansch, berättar Sjörén.

Men revanschen kändes ganska långt borta när det var Östersund som tog tag i taktpinnen direkt i lördagsmatchen. Huddinge spelade dock upp sig, men det skulle dröja innan den riktiga utdelningen kom. Både för laget och för spetsforwarden.

– Jag hade väl två i ramen igår och så hade jag en idag innan jag gjorde mitt första så det var på tiden kändes det som, förklarar han vägen fram till att islossningen kom.

Huddinge fick mer och mer fatt om taktpinnen och när nummer 27 hittade fram med ett skott genom den tunga trafiken framför mål och som letade sig hela vägen in i nätet bakom Östersund-keepern Tim Juel betydde det 2-2 halvvägs in i matchen.

– Det är bara att fortsätta skjuta, flinade målskytten efteråt.

 

Tuffa matcher är roliga att vinna
Men det bästa sparade Sjörén alltså till sist. Den tredje perioden var en jämn historia som stod och vägde hela vägen in i kaklet. Med två sekunder kvar av ordinarie matchtid valde kvällens store hjälte att lossa bössan på nytt. Med förödande resultat för Östersund och Tim Juel.

– Det var väl en sidledsförflyttning, jag sköt där han kom ifrån, i bortre, den satt väl ganska tätt intill stolpen också tror jag så det var väl sidledsförflyttningen som gjorde det antar jag, beskrev målskytten lyckligt efteråt.

– Det var sån jävla lättnad alltså, det måste jag säga, det är helt sjukt, det var jävligt skönt att hänga dit den det sista.

En helg som började i moll slutade således i dur.

– Det är fruktansvärt mycket roligare att spela en Alletta, alltså det går inte att jämföra med till exempel en vårserie eller första serien här, den östra, det är bra matcher hela tiden och det är sådana matcher som är roliga att vinna.

Och siktet fortsätter att vara ställt mot toppen efter segern över Östersund.

– Norrlagen här igår och idag, de är bra så klart, men det är inget övermänskligt vad vi känner. Igår vann vi väl skotten, vi spelade väl lite tamt så där, men vi tycker att vi skulle ha kunnat vinna den matchen också. Det är bra lag absolut, men ingenting som ska stoppa oss tycker jag i alla fall.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *