”Vi behöver inte prata om kvalserien”

 ”Vi behöver inte prata om kvalserien”

Han lämnade Hockeyettan för Hockeyallsvenskan och bytte den absoluta toppen mot den absoluta botten. Men Victor Andersson ångrar inte flytten till Södertälje.
– Det är tufft, men samtidigt är det så här, nu får man spela viktiga matcher varje dag, säger han.

Den skicklige anfallaren inledde säsongen storartat med Huddinge i Hockeyettan och de 24 poäng (12+12) som han samlade ihop räckte till en tiondeplats i östra seriens poängliga trots att han bara spelade 14 matcher. I Hockeyallsvenskan med Södertälje har han fortsatt på inslagen väg och varit en injektion i ett lag som annars går ganska tungt. När laget avslutade inför jul med att straffspöa Vita Hästen hemma i Scaniarinken tillhörde han återigen en av de vassare aktörerna på banan.

Hur är det egentligen att lämna en klubb i den absoluta toppen och hamna i ett bottengäng?
– Jag försöker att inte tänka på det sättet, jag försöker köra mitt race ändå liksom, men det är tufft att förlora.

– Det är tufft, men samtidigt är det så här, nu får man spela viktiga matcher varje dag. Det är ändå roligt på ett sätt, nu kan man ju komma hit tokladdad varje dag. Man ska inte snacka skit om den östra serien, men när man åker ut till något mindre bra lag i den serien har man kanske inte varit så motiverad, då är det inte så jävla kul att spela hockey heller. Nu är det fullt jävla ös varje dag. Vi måste ha poäng.

Andersson lämnade alltså ett starkt Huddinge som han tillhört i flera säsonger för den allsvenska nykomlingen Södertälje som än så länge haft svårt att riktigt övertyga ett snäpp upp i seriesystemet.

– Det är kul, samtidigt var det roligt i Huddinge, jag känner alla grabbar där, vi hade ett bra lag i år och det hade varit en chans för dem att gå upp. Det är det fortfarande, det ser jävligt bra ut.

Hade motivationen trutit om du hade varit kvar i ettan en säsong till?
– Det tror jag kanske inte med tanke på att det gick så pass bra för mig själv första halvan, men jag vägde lite för- och nackdelar, men så kände jag ändå att jag kan inte vänta.

Med tanke på hur bra Huddinge har gått i Hockeyettan och hur mycket SSK sladdar i allsvenskan är det inte ett helt otänkbart scenario att den skicklige forwarden kan tvingas stöta på sin gamla klubb i en brinnande kvalserie fram i vår. Det skulle kunna bli synnerligen delikat.

Hur skulle det vara att möta Huddinge i en kvalserie?
– Det behöver vi inte snacka om. De sa ju det när jag gick, vi syns i kvalserien, men den ska vi inte hamna i.

Men du önskar Huddinge dit?
– Absolut, men inte att möta oss där. Som vi fortsätter nu känns det lite som att när vi får kniven mot strupen då kör vi bara. Nu kan vi ju inte komma längre ner så det är bara att ösa.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *