Jagar Allettan-plats – tvingades träna på uterink

 Jagar Allettan-plats – tvingades träna på uterink

Jakten på en plats i Allettan har gått in på upploppet för Väsby, men på torsdagskvällen tvingades laget genomföra sin träning på uterink då isen i hemmahallen är undermålig.
– Det måste till en lösning på lång sikt, säger sportchefen Tom Tärnström.

Uppmärksamma betraktare har säkert noterat att isen i Vilundahallen är vitfläckig. Det beror på att bottenplattan är sprucken och genom sprickorna tränger det upp luft som gör isen svagare. För att råda bot på problematiken är hallen helt stängd under torsdag och fredag den här veckan då de tunna isfläckarna hackas upp och åtgärdas.

– Under det yttersta skiktet med is är det slask typ, förklarar Väsbys sportchef Tom Tärnström.

– Vi har inte drabbats av det under matcher i år, men ibland på träning har vi behövt ställa ut koner på vissa ställen, det är så klart bedrövligt, det är svårt att bedriva en bra verksamhet då. Det hände för kanske två veckor sedan att en kille gick igenom isen och for med huvudet in i sargen.

Att ishallen är stängd och under bearbetning påverkade naturligtvis a-laget. På torsdagskvällen tvingades de genomföra sin isträning utomhus. Sportchefen tar det med ro.

– Vi tränade på uterink, det var skithärligt. Det är faktiskt ganska bra is därute, skrattar Tärnström.

– Spelarna kanske tyckte det kändes lite så där på förhand, men sen tror jag att de tyckte att de var ganska kul.

 

Ingen utematch
Uterinken går inte att använda hela säsongen och fick nyligen is, men faktum är att det varit på tal att använda den för a-lagets syften tidigare. Då i tävlingssammanhang.

– En sponsor kom faktiskt med idén för några år sedan att arrangera en utematch i ettan, han skulle stå för att bygga upp läktare och så där, men det föll på att måtten på rinken inte fungerade. Vi får inte spela matcher där, den är för liten, vi fick nedslag på den idén.

Väsby har med sin nysatsning på unga och träningsvilliga spelare istället för eliteprospects-värvningar gjort en bättre höst än på länge och är på väg mot Allettan.

Finns det en risk att problemen med isen påverkar eventuellt Allettan-spel?
– Nej, nu har de lovat att ta tag i det och jobbar dygnet runt i ishallen. De säger att det ska hålla resten av säsongen och då får vi lita på det. Men det är klart att det måste till en lösning på lång sikt.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *