Profilen hamnade i tränarens frysbox – lämnar Hockeyettan

 Profilen hamnade i tränarens frysbox – lämnar Hockeyettan

Carl Holmberg återvände till Grästorp inför säsongen för att vara en av lagets ledande backar, men efter att ha hamnat i tränarens frysbox blev sejouren kortvarig.
– Det känns lite halvbittert, jag var väldigt hungrig på detta, suckar backprofilen.

Inför säsongen strök klubben och den 28-årige försvararen ett streck över det som varit, vände ryggen åt ett lite struligt förflutet och blickade framåt. Carl Holmberg vände åter till Grästorp och såg efter några säsonger i division 2 och 3 med tillförsikt fram emot att få lira i Hockeyettan igen.

Men det nya försöket i Hockeyettan varade, trots stor hunger, inte ens grundserien ut. Holmberg har lämnat Grästorp och lånas resterande del av säsongen ut till sin moderklubb Vänersborg i division 2.

– Det blev tyvärr så, det var inte min tanke från början, jag var väldigt hungrig på detta, suckar han.

– Men det finns ingen glädje, det ska vara roligt att gå till träningen.

 

Inget hockeymässigt beslut
Holmberg hamnade under hösten i tränaren Sergei Joukovs frysbox och har sedan dess inte lyckats klättra ur den. 28-åringens utåtriktade personlighet, sprallighet och frispråkighet tycks inte ha passat ryssens syn på hur hockey ska bedrivas över huvud taget. Trots att Holmberg på isen i säsongens inledning tillhörde de spelare som tränaren lutade sig hårt mot.

– De tio första matcherna spelade jag i förstafemman och mot Åker/Strängnäs borta lossnade det för oss allihop, det kändes att det bara var en tidsfråga innan det skulle hända.

Men backen och tränarens syn på hur saker och ting bör fungera i ett omklädningsrum gjorde att det vände helt.

– Hans ledarskap passade inte mig, jag måste kunna resonera med en tränare.

– Men jag får vara självkritisk också, man scoutar ju tränare och de jag pratade med inför säsongen som hade haft honom som tränare sa att den typ av människa som jag är och den han är inte skulle fungera, så jag får skylla mig själv.

Holmberg, rutinerad, skridskostark rightare som han är, hamnade längst ut på Grästorps bänk. Till och med så långt ut att han inte fick följa med på bortamatcherna.

– Jag fick inte åka med på några bortamatcher, hemma mot Kumla fick jag inte ett byte på hela matchen, men jag sa inget om det utan peppade gubbarna. Hemma mot Köping fick jag inget byte på hela första perioden, då började till och med publiken skrika. Då fick jag komma in, men efter det fick jag inte åka med på nästa bortamatch och då kände jag att nu får det vara bra.

– Det här är inte något hockeymässigt beslut.

 

Klubbar har hört av sig
Att Holmberg lämnar för spel i Vänersborg är en förlust för så väl Grästorp som Hockeyettan som går miste om en profil både på och utanför isen, men klubben tycks ändå ha varit nöjd med honom och det finns enligt uppgift intresse för att hitta en lösning för kommande säsong. Något som backen heller inte utesluter.

När du ändå visat att du fortfarande är en tillgång på Hockeyettan-nivå är det inte lite trist att kliva ner i division 2?
– Jag ska vara ärlig och säga att det är inte jätteroligt, nu står jag lite i vägskälet att ska jag inte spela för Grästorp kan jag lika gärna sluta. Motivationen för att åka runt i division två är inte jättestor, men samtidigt, jag kan inte riktigt sluta. Det är ju så jäva roligt med hockey.

Han berättar att det är hans riktigt stora fritidsintresse och att han inte riktigt vet vad han ska göra annars.

– Vissa köper nya drag och åker och fiskar, jag älskar att plocka fram och pilla på mina klubbor.

Fanns det någonstans på kartan att ändå bita ihop och köra vidare i Grästorp?
– Jo det är klart att det gjorde, men åker jag dit och tränar måndag till fredag när det är så här då tänker jag bara på mig själv och inte på min familj.

Just familjesituationen är vad som gör att det är Grästorp eller inget som gäller om det ska bli något spel i Hockeyettan. Trots att andra intressenter finns.

– Jag nämner inga klubbar, men det är klart att andra intressenter har hört sig för nu när jag lämnade Grästorp, både från utlandet och närområdet.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *