Poängkungen presenterades som klar – ”jag har inte ens varit där”

 Poängkungen presenterades som klar – ”jag har inte ens varit där”

På söndagskvällen gick Åker/Strängnäs ut med att Christofer Blid skulle återansluta till klubben. En uppgift som de senare korrigerade till att det först och främst bara handlar om träning. Själv är huvudpersonen dock ganska frågande.
– Det kan jag väl göra om jag får tid någon gång, säger Blid.

Åker/Strängnäs går tungt i västserien, har svårt att få ihop fullt lag till matcherna och kommer efter jul tvingas kämpa för sin existens i Hockeyettan. På söndagskvällen deklarerade klubben att den forne poängkungen Christofer Blid, som den gångna säsongen var med och ledde Södertälje tillbaka till Hockeyallsvenskan, var på väg tillbaka till klubben.

En uppgift som tog den poängstarke 31-åringen, som lade av efter förra säsongen, med förvåning och han var snabbt ute och dementerade saken på Twitter.

 

 

 

– Det är klart att jag har pratat med dem, men det har mer varit att de har frågat, kan du inte komma och träna lite så får vi se vad det blir av det och Tony (Lagerström /förf.anm) har hört av sig några gånger, berättar han.

– Det är klart att det skulle kunna vara något, speciellt när det går tungt för dem, att hjälpa dem att klara sig kvar. Om jag får tid över är det klart att jag kan åka dit och träna.

Du har alltså inte varit där och tränat än?
– Nej, jag har inte varit där. Men de sätter ju press på mig nu att jag måste komma dit, skrattar forwarden.

Huruvida det blir en seriös comeback eller inte återstår alltså att se, men fansen till Åker/Strängnäs ska kanske inte förvänta sig för mycket. Blid har slagit sig till ro med ett liv utan en pågående hockeykarriär.

– Det har varit ganska skönt ändå att inte ha något inbokat varje kväll och helg. Man får väldigt mycket tid över och vänjer sig ganska snabbt vid det.

– Som det är nu är det mycket med jobbet och det är barn som ska hämtas på dagis, det är mycket så vi får se vad som händer. Just nu känns det inte särskilt aktuellt med en helhjärtad hockeysatsning.

Har du hållit igång annars sen du klev åt sidan efter förra säsongen?
– Jag har tagit det ganska lugnt faktiskt. Jag skulle nog behöva några veckor innan jag kunde vara i form till match.

Vad som händer framöver återstår så att säga att se.

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *