#42 Fredrik Söderström

 #42 Fredrik Söderström

”Jag förstår ju också att det här är snart slut för mig”

Han är något av ett unikum i hockeysverige som är inne på sjätte raka säsongen som tränare i en och samma klubb. I Mjörnbergs Trashtalk berättar vältalige Fredrik Söderström om fördelarna och nackdelarna med att bli kvar så länge på samma ställe och att det rent av kan vara nyttigt att han inte hade någon egen spelarkarriär på seniornivå.

Vi pratar om ensamheten som kommer med nomadlivet som tränare, om hur befriande det är att möta människor som inte vill prata hockey och om att känna sig otillräcklig som person. Söderström berättar om kritiken som går ut på att han skulle vara för snäll och om den kärlek han möttes av när de egna supportrarna krävde hans avgång i januari 2015.

Men vi tar naturligtvis också upp livsviktiga ämnen som musiken i Oskarshamns omklädningsrum, klausulen i hans första kontrakt med klubben och om när han gjorde ett klavertramp på sin vällästa Twitter och möttes av ett ramaskri. Dessutom reder vi ut huruvida Mats Waltin är en kepskille och spånar om en eventuell framtida karriär i någon annan bransch.

Detta och väldigt mycket mer i ett lika allvarligt som uppsluppet samtal som ni kan höra via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *