#34 Daniel Bertov

 #34 Daniel Bertov

”Man har ju självinsikt och min självinsikt sa inte att jag skulle spela i SHL”

Daniel Bertov var fjolårssäsongens kanske störste succéspelare i svensk hockey när han under våren tog klivet från Mariestad i Hockeyettan till att vara den spelare som spelade mest av alla i den sjunde och avgörande matchen mellan Leksand och Modo i kvalet till SHL.

I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om den där avgörande matchen, känslan vid det avgörande målet i sudden death och det osannolika karriärresan han gjorde på bara några futtiga månader. Han berättar om hur mycket han egentligen visste om intresset från allsvenska klubbar i samband med transferdeadline och varför valet tillslut föll på just Leksand.

Men vi snackar också om varför det var viktigt att lämna HV71 lagom till J20, om hur backen höll på att tappa motivationen och sumpade sina chanser att spela i tv-pucken. Om hur han nästan givit upp den allsvenska drömmen och riktat in sig på att satsa på sina studier och den bistra verkligheten som från början mötte honom i Hockeyettan.

Dessutom, Bertovs lustiga karriärkoppling till Jonas Frögren, känslan att som junior få bilda backpar med Sanny Lindström och den ack så viktiga frågan efter juniorår i så väl HV71 som Färjestad, vilka håller han egentligen på i SHL?

Detta bland väldigt mycket annat i ett långt snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *