#31 Andreas Elofsson

 #31 Andreas Elofsson

”Vi gick ur bussen som rockstjärnor, det stod 3000 personer med bengaler och var helt galna”

Efter att ha spelat upp moderklubben Hanhals i Hockeyettan har han (nästan) bestämt sig för att lägga karriären på hyllan en andra gång. I Mjörnbergs Trashtalk berättar den eldige forwarden Andreas Elofsson om att lyfta klubbar till högre divisioner och sina sessioner i så väl Hockeyettan som Hockeyallsvenskan.

Det är en man med starka åsikter och vi snackar om att man inte nödvändigtvis blir bättre bara för att man juniorspelar i en SHL-klubb, om överskattade J20-spelare som tror för mycket om sig själva och om att som yngling på a-lagsträning skjuta en seniormålvakt i huvudet och få en målvaktsklubba kastad efter sig. Elofsson passar dessutom på att såga klassen på division två och oroar sig för återväxten på tränarsidan i Sverige.

Men det blir naturligtvis också en vandring längs karriären och dess minnen. Snack om kaoset i Karlskrona som tillslut ändå landade i ett allsvenskt avancemang, den minst sagt infekterade övergången från Nybro till KHK mitt under brinnande säsong, den tuffa mentaliteten och kampen om platserna i det Skövde-lag som räckte hela vägen till allsvenskan och fulspelet bakom kulisserna i KHKs galna playoff-möten med Vita Hästen.

Elofsson berättar om den framgångsrika relationen med Tomas Kempe, tar upp storyn om hur Torgny Bendelin bänkade sin toppkedja efter en minut och konstaterar att Janne Karlsson var minst sagt ointresserad när han kom till Karlskrona.

Detta bland väldigt mycket annat i ett engagerat snack som ni hör via iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar (sök: ”Mjörnbergs Trashtalk”) eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *