#20 Max Qwarnström

 #20 Max Qwarnström

”Det hände att folk ringde mig efter matcherna och sa kom och möt upp utanför tågstationen – jag tar med mig baseballträ”

De enda ligorna han toppat är utvisningsstatistiken, men där har han å andra sidan varit välrepresenterad under sin karriär. Han var spelaren som rörde upp känslor var än han kom.

Idag är Max Qwarnström den ettrige energispelaren som sadlat om till aktiemäklare. Men i Mjörnbergs Trashtalk berättar han om sina många utvisningsminuter, att vara en spelare som går över gränsen och om sina tjuvtricks ute på isen.

Han förklarar varför det aldrig riktigt funkade för honom i Mariestad och Nyköping, reflekterar över lärdomarna från sitt år i den aningen mer brutala hockeyn på andra sidan Atlanten och berättar om telefonhoten han utsattes för efter specifika derbymatcher.

Qwarnström berättar om sin dialog med domarna, hur han stövlat in i domarrummet efter match för att leverera utskällningar och avslöjar att det faktiskt hände att domarna pratade specifikt om honom på sina domarseminarium.

Den forne forwarden ger sin syn på dagens hockey och den hysteri som råder kring tacklingar, berättar om klubbarna som fortfarande försöker värva honom och förklarar hur en sen ankomst resulterade i en oväntad nakenvideo.

Dessutom den stora knäckfrågan, var Max Qwarnström en ful spelare?

Detta och väldigt mycket annat hör ni på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *