#19 Emil Alengård

 #19 Emil Alengård

”Om de nu analyserar motståndarlaget så är det väl mig de försöker plocka bort”

I år gör han sin elfte VM-turnering och med över tio år i det isländska landslaget i bagaget är Emil Alengård inte bara en av Hockeyettans i särklass mest internationellt meriterade spelare, utan även en viktig pjäs för den isländska hockeyn i stort.

I Mjörnbergs Trashtalk berättar han om hur det egentligen kom sig att han började representera Island i hockeysammanhang, om det ansvar han känner för att driva den isländska hockeyn framåt och hur han en gång i tiden var i allra högsta grad delaktig i att värva Tim Brithén (idag assisterande tränare i HV71) som isländsk förbundskapten.

Han berättar om de internationella turneringarna på ishockeyns bakgård, om omklädningsrum i Rumänien som framstod som fängelseceller, om en disco-dj i sekretariatet på hemma-VM och om hur våldsamt det kan bli när Serbien och Kroatien drabbar samman på internationell is.

Alengård berättar om vilka länder som är på frammarsch och om hur svenska klubbar hör sig för hos honom i jakt på guldkorn från obskyra nationer.

Men det blir naturligtvis också mycket snack om Hockeyettan och om hur annorlunda det är att som spelare i Haninge Anchors plötsligt ta kollektivtrafiken till bortamatcherna. Forwarden berättar om hur hans bästa säsong i karriären kom i rollen som gedigen retsticka och hur beröm gjort honom lite nöjd och bekväm och kanske rent av kostat en chans i allsvenskan.

Dessutom avslöjar han vad som händer med karriären framöver och drömmer kanske en och annan dröm om att någon gång i framtiden bli isländsk förbundskapten.

Detta bland väldigt mycket annat i ett skönt snack på dryga timmen som ni hör på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *