#16 Marcus Waldehagen

 #16 Marcus Waldehagen

”Jag ringde mamma varje dag och sa att jag kommer förmodligen dö idag”

Många av er minns säkert hur Marcus Waldehagen uttryckte åsikten ”De tror att det är nån djävla elitserie där nere” om söderserien och rörde upp både en och två känslor. Det stormade friskt ett tag och i Mjörnbergs Trashtalk berättar han öppenhjärtligt historien bakom orden som rörde upp känslostormarna.

Men vi gräver också djupare i allvaret. 28-åringen berättar om hur han i flera år spelade med oförklarliga hjärtproblem som fick honom att frukta för sitt liv och tvivla på sitt eget huvud. Hur han dränerades helt på energi, men hos läkare efter läkare fick höra att det bara var något som satt i hans huvud. Waldehagen berättar om sina upplevelser och förklarar olämpligheten i att googla sitt medicinska tillstånd.

Men trots hjärtproblemen har han haft en framgångsrik karriär i Hockeyettan och lägger ut texten om sina poängstarka sejourer i prominenta klubbar. Han berättar om hur Björklöven initialt vägrade acceptera självbilden som Hockeyettan-förening och hur han växte som både person och spelare i Asplöven. Men också om att bli övervärderad av sin egen agent och varför han och Joni Lindlöf blev en så lyckad paketlösning.

Waldehagen avgör klassen på de olika serierna (norra, södra och östra) han haft förmånen att spela i. Han berättar om det totala kaoset i fjolårets Wings där han som kapten tillslut var tvungen att överge sitt sjunkande skepp och förklarar varför han nyligen valde att lämna Åker/Strängnäs.

Detta och väldigt mycket annat i ett snack som ni hör på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar eller här:

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *