#14 Fredric Larsson

 #14 Fredric Larsson

”Hade jag varit domare hade jag haft kanske två ögon extra på mig”

Han är den tuffe backkämpen som ska stå upp för sitt lag och har sina största förtjänster i defensiven. I Mjörnbergs Trashtalk berättar Södertälje-försvararen Fredric Larsson om sin tuffa spelstil och att det är en självklarhet att ta den roll man blir tilldelad även om det innebär att vara onödigt hänsynslös mot sig själv.

Han lägger mångordigt fram sin syn på slagsmål inom ishockeyn och berättar om att träna fighting med Douglas Murray. Han berättar om alla de eländiga skador som satt käppar i hjulet för karriären och om hur Västerviks Simon Mitman muckade gräl i säsongens första träningsmatch.

Larsson, som är en av få spelare i Hockeyettan som draftats av ett NHL-lag, berättar om hur han hamnade på Philadelphia Flyers radar, om otaliga möten med scouter och om det minst sagt händelserika USA-äventyr som följde på draften. Han berättar om hur han blev förbjuden att hantera pucken på offensiv sida rödlinjen och det surrealistiska i att bli trejdad mitt under pågående match samt förklarar varför det är roligare att titta på Erik Karlsson än Nicklas Grossman.

Men sedan en och en halv säsong tillbaka befinner sig tuffingen i Hockeyettan och berättar om urkass coaching och tränarrotationen mellan Kari Eloranta och Per Ljusteräng i KRIF. Hur snabbt det gick att bli klar för Södertälje och den unika stämning som uppstått mellan fansen och spelarna i sportklubben den här säsongen.

Backen reflekterar över klasskillnaden mellan den östra och den södra serien och berättar vem som är lagets sämsta förlorare.

Detta bland väldigt mycket annat i ett långt samtal som ni hör på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar eller här.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *