#13 Carl-Johan Svensson

 #13 Carl-Johan Svensson

”Som att knipsa av strålen, sådana övningar fick jag göra”

Han har kommit att bli tätt förknippad med moderklubben Grästorp, men faktum är att Carl-Johan Svensson trots allt hunnit vara ute och testa vingarna i fyra andra prominenta klubbar. I Mjörnbergs Trashtalk berättar den poängstarke anfallaren om de starka banden till moderklubben, men också om sina andra äventyr.

Han berättar om den pinsamma starten i Vita Hästen, om det fantastiska draget i Karlskrona och varför han han valde att lämna klubben trots att de ville ha honom kvar. Han lägger ut texten om hur ovanan vid träningsmängden gjorde det trögstartat i allsvenskan med Oskarshamn och om att ha självinsikt nog att tacka nej till Leksand.

Men vi kommer också att samtala om att han aldrig blir nervös och om att spela flera säsonger med dålig rygg och blunda för problemen. För att inte tala om den märkliga träning som följde på det.

Svensson berättar om chocken när Patrik Klüft sparkades från Vita Hästen och hyllar tränaren som gav honom minst istid – Fredrik Söderström i IK Oskarshamn. Han berättar om de tre gånger Grästorp hamnade i kvällstidningarnas rubriker och det alkoholstinna telefonsamtalet som hade kunnat sabba övergången till Troja/Ljungby.

Detta bland väldigt mycket annat i ett mastigt samtal som ni hör på iTunes, Acast, i andra lämpliga poddappar eller här.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *