#9 David ”Tuppen” Fredriksson

 #9 David ”Tuppen” Fredriksson

”Jag spelade hockey på grund av fel anledningar, jag spelade för att det var mitt jobb och för pengarna och den sanningen kom ikapp mig ganska fort”

David ”Tuppen” Fredriksson är en av de mer meriterade spelarna i Hockeyettan och har vunnit så väl dubbla SM-guld som blivit fransk mästare. Men nu är det HC Dalen som gäller och i Mjörnbergs Trashtalk berättar ”Tuppen” om hur han gått från att vara en energispelare som kunde gömma sig i mängden till en ledande spelare som både producerar och tar ansvar.

Vi snackar om alla de stora HV71-profilerna som forsar genom HC Dalen och om hur det påverkar klubben. Vi kommer in på hur man försökte värva David Petrasek inför innevarande säsong och lägger fram storyn om den gången under hans spelarkarriär som nuvarande Dalen-tränaren Per Gustafsson gav ”Tuppen” en rejäl avhyvling.

Fredriksson berättar om sin omfattande skadehistorik, om när han fick handleden uppsnittad av Johan Lindströms skridsko och reflekterar kring hur de ständiga skadorna fick honom att tappa gnistan och spela vidare av fel anledning – på grund av pengarna.

Vi funderar kring hur vettigt det egentligen är att värva nordamerikaner till utvecklingsligan Hockeyettan och varför den hårt tacklande ”Tuppen” varit inblandad i några kontroversiella situationer de senaste säsongerna.

Detta bland väldigt mycket annat i en fullmatad podd där inga ursäkter är goda nog. Trevlig lyssning.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *