#4 Calle Brattenberger

 #4 Calle Brattenberger

”Tappar jag hjälmen kommer jag fortsätta tills domaren blåser, så är det”

Han har under flera säsonger varit en av Hockeyettans främsta målvakter. I Mjörnbergs Trashtalk berättar Calle Brattenberger om hur det skar sig med Vimmerby, hur han förhandlade med dess ärkefiende Västervik och slutligen landade som en del av målvaktsparet i Södertälje. En klubb som han nu brinner av iver över att få spela tillbaka upp i allsvenskan.

Den rutinerade burväktaren berättar också rakt på sak om sina känslor kring det som hände bakom kulisserna när Vimmerby den gångna säsongen gick från topputmanare till spillra och omsusade av skandaler rasade samman fullständigt samt om bitterheten över att chansen att vara med om IK Panterns succéartade avancemang till allsvenskan gick förlorad.

Men vi snubblar naturligtvis också in på historien om det pikanta misstag som är anledningen till att han spelar i nummer 47, samtalar om ishallar där det luktar gödsel och konstaterar att statistik inte betyder ett skit…i alla fall inte om man ständigt kommer tvåa i målvaktsligan.

Brattenberger filosoferar kring SSKs överflöd av skickliga spelare och om att inte prata med familjen på matchdagar. Han hyllar IK Panterns fans och talar om att lära sig hantera smärta.

Detta bland väldigt mycket annat av stort intresse. Trevlig lyssning.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *