#3 Morgan Claesson

 #3 Morgan Claesson

”Minuter är det enda de förstår”

Han är en av de mest rutinerade domarna i Hockeyettan och har varit med om mycket genom sin domarkarriär. I Mjörnbergs Trashtalk berättar Morgan Claesson om den mäktiga känslan när knäna darrar och man blåser den första offsiden inför ett fullsatt Scandinavium. Han lägger ut texten om vikten av kommunikation på isen och hur den kan och borde se ut och berättar om känslan när man som domare inte riktigt hittar in i matchen. Dessutom sticker han hål på ryktesspridningen om vad han skriver i sina rapporter.

Vi berör också den situation från seriepremiären 2010 när han blev påkörd av en spelare och lyfter fram berättelsen om vad som egentligen utspelade sig bakom kulisserna och varför det första avstängningsstraffet överklagades. Givetvis talar vi också om den utsatta position en domare befinner sig i och det näthat som ofrånkomligt kommer på köpet med uppdraget. Hur ser det ut och hur praktiserar man konsten att hålla det ifrån sig?

Claesson passar dessutom på att sortera ut de hetaste mötena i Hockeyettan och hyllar IK Oskarshamn-tränaren Fredrik Söderström.

Detta bland oerhört mycket annat i ett långt och fängslande samtal. Trevlig lyssning.

Play

Mikael Mjörnberg

Journalist, skribent, proffstyckare

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *